Babička z pobřeží”, tedy coastal grandmother styl do vašeho obyváku

24.09.2024

Styl coastal grandmother, doslova v překladu „babička z pobřeží “, je kombinací klasiky a moderny. Do našich domovů přináší příjemnou přímořskou atmosféru a útulnost rodinného interiéru. Jde o kombinaci vintage prvků, jako je dřevo, krajka a příjemné pastelové barvy s moderními akcenty, které oživují interiér a dodávají mu jedinečný charakter. Tento mimořádně okouzlující a nostalgický trend interiérového designu je díky svému útulnému, rodinnému a vřelému charakteru stále populárnější.

Tento styl si v létě toho roku získal obrovskou popularitu mezi mladými lidmi a stále více lidí se o tento typ interiérového designu zajímá. S příchodem coastal grandmother stylu začalo mnoho lidí předělávat své interiéry, aby vnesli do něj tento jedinečný a okouzlující styl. Jde o kombinaci vintage stylu s přímořskou atmosférou a akcenty, které připomínají letní dovolenou u moře.

“Babička z pobřeží”, tedy coastal grandmother styl do vašeho obyváku


V tomto článku:

1. Barvy do obýváku ve stylu coastal grandmother – jaké barvy se vyplatí zvolit do interiéru?

2. Estetika coastal grandmother stylu, tedy vzory a motivy v interiérech navržených v tomto stylu

3. Stylový coastal grandmother interiér a eklektický nábytek a doplňky

4. Coastal grandmother styl - textilie, které dodají interiéru charakter

5. Jak vypadá aranžmá ve stylu coastal grandmother, co se týče doplňků?

6. Coastal grandma – styl bydlení, který potěší



Barvy do obýváku ve stylu coastal grandmother – jaké barvy se vyplatí zvolit do interiéru?

Interiéry ve stylu coastal grandmother jsou často založeny na jemných a příjemných pastelových barvách, jako je modrá, mátová zelená, růžová a jemné odstíny špinavě bílé. Světlé barvy odrážejí světlo, díky čemu je místnost světlá a útulná. Velká okna a přirozené světlo jsou navíc zásadní pro oživení interiéru a dodání mu závanu svěžesti.

Barvy do obýváku ve stylu coastal grandmother – jaké barvy se vyplatí zvolit do interiéru?

Estetika coastal grandmother stylu, tedy vzory a motivy v interiérech navržených v tomto stylu

Estetika stylu coastal grandmother a aranžmá obývacího pokoje připomíná uvolněný, ležerní a teplý interiér a svěžest pobřeží. Stylistika tohoto uspořádání se nebojí dát do obýváku námořní vzory a neměli bychom se toho bát ani my.

Interiéry v tomto stylu jsou často zdobeny motivy odkazujícími k moři a pláži. Zajímavým doplňkem výzdoby mohou být mušle, obrazy s motivy pláží a pobřeží, zrcadla ve tvaru kormidelního kola nebo modely plachetnic. Zkusme to však s námořnickými motivy nepřehánět, abychom nepřeplácali prostor.

Kromě těchto námořních doplňků a motivů se zde osvědčí klasické květinové a rostlinné vzory, zejména v podobě textilií, jako jsou zácloby, závěsy a čalouněné látky sedacího nábytku.

Estetika coastal grandmother stylu, tedy vzory a motivy v interiérech navržených v tomto stylu

Stylový coastal grandmother interiér a eklektický nábytek a doplňky

Až budete vybírat nábytek do obývacího pokoje věnujte pozornost těm ve světlých barvách a jemných tvarech. Bílé dřevo, ratan a tkané látky jsou materiály často používané pro výrobu nábytku ve stylu coastal grandmother. Doplňky, jako jsou krajky, výšivky a vyšívané polštáře dodávají celému aranžmá šarm a charakter. Pečlivé zpracování a vintage detaily vnášejí do prostoru útulnost.

Estetika interiéru ve stylu coastal grandmother využívá i eklektické prvky. Zdánlivě neslučitelný nábytek dokáže společně vytvořit příjemné, rodinné a útulné interiéry. Styl coastal grandmother znamená i aranžmá, které má určitý nádech minulosti, pravá babička z pobřeží své vybavení nevyhazuje, ale opravuje a obnovuje, takže renovace starého nábytku a jeho umístění do obývacího pokoje bude dobrým tahem. Komody do obývacího pokoje se zde skvěle osvědčí.

Stylový coastal grandmother interiér a eklektický nábytek a doplňky

Coastal grandmother styl - textilie, které dodají interiéru charakter

Styl coastal grandmother nejprve našel své místo ve světě módy, kde byl reakcí na potřebu vytvoření lehkého, pohodlného a elegantního oblečení. Styl rychle pronikl do dalších sfér života, včetně interiérového designu, ale látky a textilie zůstaly v případě stylu coastal grandmother nesmírně důležitým prvkem.

Proto jsou bytové textilie klíčovým prvkem pro dosažení vzhledu aranžmá v tomto stylu. Vybírejte látky s jemnými vzory, jako jsou proužky, kostky nebo rostlinné motivy. Materiály jako je len, bavlna a krajka dodávají interiéru lehkost a eleganci. Útulné prostředí ve stylu coastal grandmother pomohou vytvořit i různé druhy látek, od měkkých a nadýchaných polštářů až po jemné závěsy.

Coastal grandmother styl - textilie, které dodají interiéru charakter

Jak vypadá aranžmá ve stylu coastal grandmother, co se týče doplňků?

Univerzální styl coastal grandmother rozhodně upoutá. Důležité jsou v takových aranžmá i doplňky a ty představují zrcadla a prvky s určitou historií.

Zrcadla v tomto stylu jsou dekorativní i funkční zároveň. Zkuste vybrat zrcadla v krásných, vintage rámech, které dodají interiéru jedinečný charakter. V otázce osvětlení je přirozené světlo vždy nejdůležitější, ale je samozřejme potřeba jej doplnit i umělým osvětlením v podobě lamp se stínidly ve světlých barvách a poutavými nástěnnými svítidly, které dodají interiéru útulný charakter.

Prvky s duší, jako jsou staré knihy, porcelán předávané z generace na generaci nebo rodinné fotografie, vytvářejí v interiéru ve stylu coastal grandmother jedinečnou atmosféru. Umístění takových detailů do interiétru dodává prostoru hloubku a osobní charakter, takže na ně nezapomínejte při zařizování místnosti v tomto stylu.

Jak vypadá aranžmá ve stylu coastal grandmother, co se týče doplňků?

Coastal grandma – styl bydlení, který potěší

Stojí za to zdůraznit, že bydlení ve stylu coastal grandma je směsí minulosti a současnosti, díky čemu je každý interiér jedinečný a okouzlující. Tento nostalgický trend interiérového designu je ideální pro lidi, kteří si cení pohodlí a útulnosti a chtějí si vytvořit prostor, kde mohou odpočívat a relaxovat.

Na závěr lze říct, že styl coastal grandma je ležerní, nesmírně okouzlující a nostalgický, jde o trend interiérového designu, který kombinuje vintage prvky s atmosférou a prvky přímořských letovisk. Díky jemným barvám, nábytku s pečlivě propracovanými detaily, mořským motivům a útulným textiliím dokážeme vytvořit interiér plný charakteru a kouzla. Je perfektní volbou pro ty, kteří si chtějí ve svém obývacím pokoji vytvořit příjemné, teplé a rodinné prostředí.

Zpět