Balkon ve stylu Tulum

04.07.2024

Styl Tulum běžně známý jako boho STYL nebo hippie-chic styl, pochází především z hippie kultury 60. a 70. let a bohémské kultury (odtud název boho), ale také čerpá inspiraci z různých kultur světa, zejména těch s exotickou přírodou, jako je Indie, Maroko nebo Jižní Amerika. Vyznačuje se volností, extravagancí, kreativitou a kombinováním různých prvků harmonickým, ale neformálním způsobem. Jde o styl, který odmítá striktní pravidla a vyznačuje se eklekticismem – kombinováním různých dekorací, textilií, vzorů a barev. Charakteristickými prvky tohoto stylu jsou etnické vzory, přírodní materiály, jako je dřevo nebo ratan, vegetace a bohatá paleta barev, často inspirovaná přírodou. Tento styl se také vyznačuje prvky ruční výroby nebo vintage prvky, které dodávají interiéru charakter a osobitost.

Balkon ve stylu Tulum


V tomto článku:

1. Uspořádání balkonu v boho stylu. Pohodlný přírodní balkonový nábytek vyrobený z ratanu a bambusu

2. Květiny jsou působivou ozdobou balkonu ve stylu Tulum. Exotické hrnkové rostliny na balkoně v boho stylu

3. Jak zařídit balkon ve stylu Tulum? Stylové dekorace a doplňky na terasu a balkon



Uspořádání balkonu v boho stylu. Pohodlný přírodní balkonový nábytek vyrobený z ratanu a bambusu

Ve stylu hippie chic hrají důležitou roli přírodní materiály, proto se vyplatí zvolit balkonový nábytek z ratanu, bambusu nebo přírodních látek. Jejich hřejivý vzhled a jemná textura dokonale ladí s exotickou atmosférou typickou pro aranžmá ve stylu boho. Balkonová křesla z ratanu nebo proutí jsou nejen pohodlná, ale také dodají venkovnímu prostoru jedinečné kouzlo. Navíc jsou lehké a praktické, perfektní i na menší balkóny. Pro vytvoření na balkonu útulné atmosféry stojí za zvážení také přidání pohodlného lehátka nebo závěsného zahradního křesla. K němu se skvěle hodí konferenční stolek, který vytvoří příjemné místo pro setkání s přáteli nebo ranní kávu.

Uspořádání balkonu v boho stylu. Pohodlný přírodní balkonový nábytek vyrobený z ratanu a bambusu

Květiny jsou působivou ozdobou balkonu ve stylu Tulum. Exotické hrnkové rostliny na balkoně v boho stylu

Květiny jsou mimořádně působivou stylovou ozdobou balkonu. Přidáním exotických hrnkových rostlin do prostoru balkonu můžeme navodit tropické klima a exotickou atmosféru. Boho styl vyznačující se přirozenou paletou barev dokonale ladí se zelenými rostlinami, které tyto odstíny dokonale rozbíjejí a zdůrazňují hippie-chic charakter aranžmá. Výběrem exotických balkónových květin, jako jsou ibišky, bromélie nebo strelicie, můžeme do prostoru balkonu vnést exotickou atmosféru a tropickou energii. Jejich intenzivní barvy a různé tvary jsou dokonalým doplňkem přírodních prvků aranžmá v eko stylu a vytvářejí harmonickou a útulnou atmosféru. Exotické rostliny v květináčích navíc přitahují pozornost a potěší svou krásou, díky čemu se balkon stane oblíbeným místem k odpočinku.

Květiny jsou působivou ozdobou balkonu ve stylu Tulum. Exotické hrnkové rostliny na balkoně v boho stylu

Jak zařídit balkon ve stylu Tulum? Stylové dekorace a doplňky na terasu a balkon

Styl tulum se zaměřuje především na přírodní materiály, mezi které patří dřevo, len a bavlna, hlína, ratan a juta. Stylové dekorace a doplňky dokážou i ten nejmenší balkon proměnit v útulný prostor, kde se budeme moct odpoutat od každodenního života a odpočinout si v exotické atmosféře. Textilie bude efektní ozdobou balkónu. Silné, masité deky s třásněmi, dekorativní polštáře s etnickými motivy a ručně tkané makramé dodají balkonovému prostoru charakter a osobitost. Barevné lucerny, světelné girlandy a svícny vytvoří exotickou atmosféru zdůrazňující detaily aranžmá i po setmění. Materiály, jako je hlína a proutí, jsou odkazem na koncept hippie-chic. Proutěné koše, obaly na květináče a ozdobné hliněné květináče budou dokonalým doplňkem celé výzdoby. Tečkou nad „i“ budou koberce umístěné na podlaze balkónu, které vymezí jeho prostor. Vhodné budou nejen ty v jemných pastelových barvách, ale také ty s typickými orientálními motivy. Budou nejen praktickým, ale i stylovým doplňkem celého venkovního aranžmá.

Zpět