Co je jungle retro styl a jak zařídit obývací pokoj v tomto stylu?

25.09.2024

Jungle retro je spojením dvou stylů: divoké, tropické džungle s charakteristickými retro prvky z 60. a 70. let 20. století Tento neobvyklý set vytváří jedinečnou atmosféru, která je zároveň extravagantní, exotická a plná nostalgie. V obývacím pokoji zařízeném ve stylu jungle retro můžete očekávat směs přírodních materiálů, intenzivních barev, exotických vzorů a ikonického nábytku a doplňků z retro éry.

Aranžmá v retro stylu urban jungle si můžete vytvořit sami, ale vyplatí se znát základní pravidla pro výběr vzorů, barev a vybavení a také poznat charakteristické rysy a prvky stylu urban jungle a retro stylu. Exotická atmosféra městské džungle v kombinaci s designovým retro stylem vám umožní vytvořit jedinečné interiéry obývacích pokojů, kterým bude těžké odolat.

Co je jungle retro styl a jak zařídit obývací pokoj v tomto stylu?


V tomto článku:

1. Vlastní džungle s retro prvky - jak zařídit obývací pokoj v originálním stylu?

2. Rostlinné motivy a rostliny v květináčích

3. Barvy a vzory, které potěší každého

4. Materiály ideální pro jungle retro stylizaci

5. Jaký nábytek do obývacího pokoje vybrat? Jungle retro styl

6. Postarejte se o vhodné doplňky a osvětlení



Vlastní džungle s retro prvky - jak zařídit obývací pokoj v originálním stylu?

Hlavním cílem zařizování obývacího pokoje v retro stylu městské džungle je vytvořit prostor, který působí dojmem divoké džungle, přičemž si zachovává prvky charakteristické pro design 60. a 70. let 20. století. Ke klíčovým prvkům, které stojí za to zohlednit při zařizování obývacího pokoje v tomto stylu jsou barvy, vzory, rostlinné motivy a pečlivě vybrané vybavení ze zajímavých materiálů.

Obývací pokoj ve stylu jungle retro je divoký a útulný zároveň – to stojí zdůraznit, protože taková kombinace působí na principu kontrastů a přemíra jednoho či druhého stylu může celý efekt narušit. Obývací pokoj ve stylu městské džungle s retro prvky možná zůstane v paměti vašich hostů, al protříbený vkus a dovednosti při zařizování obývacího pokoje v tomhle stylu se zde budou velmi hodit.

Obývací pokoj zařizený ve stylu urban jungle a retro stylu samozřejmě není jediný interier ve kterém tuhle kompozici stylu můžete použít! Prvky retro stylu a stylu urban jungle můžete vnést i do dalších místností - kuchyně, jídelny nebo koupelny - a vytvořit tak atraktivní a jedinečné aranžmá. Jedná se o ideální designový koncept pro byty ve velkoměstech, protože estetika městské džungle oživí šeď velkoměsta a retro styl navíc podtrhne útulnost interiérů. Dům ve stylu retro urban jungle si můžete zařídit i v maloměstě nebo i na venkově.

Vlastní džungle s retro prvky - jak zařídit obývací pokoj v originálním stylu?

Rostlinné motivy a rostliny v květináčích

Obývací pokoj ve stylu městské džungle s retro prvky je jedinečným místem, kde vládne příroda a styl 70. a 60. let. Obývací pokoj v tomto stylu je však místem pro živé rostliny. Rostliny zdůrazňují krásu přírody a dělají aranžmá plné života.

Džungle je hlavním motivem ve stylu jungle retro, rostliny tedy zde rozhodně nemohou chybět. Vybírejte hodně zelených rostlin, a to jak v podobě velkých hrnkových kapradin či monster, tak i menších rostlin, které umístíte na poličkách či stolech. Ke stylu městské džungle patří vegetace městské džungle, tedy velké množství rostlin a intenzivní zeleň. Trend městské džungle se odlišuje od ostatních stylů interiérového designu, protože zahrnuje v aranžmá spoustu rostlin. Obývací pokoj se zelenými hrnkovými rostlinami je dynamický. Můžete použít původní rostliny i exotické rostliny a květiny.

Pro zdůraznění retro stylu v obývacím pokoji se vyplatí umístit květiny a rostliny do vhodně stylizovaných květináčů. Byt ve stylu městské džungle díky tomu získá retro charakter.

Květiny a živé rostliny nejsou vše, co můžete zahrnout do retro výzdoby interiéru ve stylu městské džungle. Rostlinné vzory na tapetách nebo látkách budou také dokonalým doplňkem. Navíc tapety s takovými motivy budou odrážet i retro stylizaci, protože se tapety v retro aranžmách objevují velmi často.

Rostlinné motivy a rostliny v květináčích

Barvy a vzory, které potěší každého

Jungle retro styl se vyznačuje intenzivními barvami, často inspirovanými přírodou. Zelená, hnědá, odstíny červené, oranžové a žluté jsou vynikající volbou. Vyplatí se zvolit i akcenty v podobě sytých barvách např. neonově žluté nebo šťavnaté růžové.

Barvy jsou důležite nejen na stěnách a podlahách, ale i na nábytku. Ty by se měly co nejvíce blížit přírodním – retro nábytek do aranžmá ve stylu urban jungle se vyplatí pořídit v barvě a dekoru přírodního dřeva. K retro estetice městské džungle patří také proutí a ratan, zejména pokud jde o křesla.

Barvy ovšem nejsou vše, co může jungle retro stylizace nabídnout. Barvy jsou samozřejmě důležité, ale neméně důležitou roli hrají i vhodné vzory. Pro stylizaci jungle retro jsou charakteristické exotické vzory. Vybrat si můžete tapety s motivy palmových listů, látky se zvířecími potisky nebo polštáře s geometrickými vzory.

Barvy a vzory, které potěší každého

Materiály ideální pro jungle retro stylizaci

Přírodní materiály jsou v tomto stylu klíčové. Vyberte si nábytek do obývacího pokoje ze dřeva, ratanu, bambusu nebo proutí. Skvělým doplňkem může být navíc kámen nebo keramika, zejména v podobě květináčů nebo dekorativních prvků.

Retro urban jungle dekor by měl mít prvky jak moderního stylu inspirovaného přírodou, tak stylu, který odkazuje na 60. a 70. léta 20. století. Tohoto efektu lze snadno dosáhnout použitím vhodných materiálů, barev a exotických rostlin.

Zvláštní péči věnujte sedacímu nábytku. Správné čalounění udělá velkou službu. Pohovky do obývacího pokoje nebo rohové sedací soupravy do obývacího pokoje mohou mít jedinečné barvy čalounění, a je dobré pamatovat, že lahvově zelená je stále v módě.

Materiály ideální pro jungle retro stylizaci

Jaký nábytek do obývacího pokoje vybrat? Jungle retro styl

Vybírejte nábytek a doplňky, které odkazují na 60. a 70. léta minulého století. Můžete si vybrat ikonická křesla z poloviny století, designová závěsná svítidla nebo barevné koberce s geometrickými vzory. Samozřejmým prvkem vybavení do obýváku bude odpovídající sedací nábytek, stejně jako TV skříňky, vitríny a regály, jako i komody do obývacího pokoje. Nábytek můžete pořídit jako samostatné prvky, ale i sestavy, tedy obývací stěny oblíbené pro retro styl.

Nezapomeňte na retro doplňky, jako jsou makramy, zrcadla neobvyklých tvarů, nebo stínidla s třásněmi.

Nejjednodušším způsobem, jak zařídit byt ve stylu jungle retro, je vybavit jej retro nábytkem a styl džungle zdůraznit pomocí vhodných barev a rostlin. Zelené rostliny dokonale zdůrazní povahu jungle stylu.

Jaký nábytek do obývacího pokoje vybrat? Jungle retro styl

Postarejte se o vhodné doplňky a osvětlení

Osvětlení hraje důležitou roli a mělo by být útulné a atmosférické. Vybírejte lampy ze stínidly v teplých odstínech, jako je zlatá nebo měděná, které vytvoří příjemné měkké světlo. V obývacím pokoji, ve kterém je hodně zelených hrnkových rostlin, je potřeba se postarat také o dostatečný přístup denního světla.

Při zařizování obývacího pokoje ve stylu jungle retro stojí za to pamatovat na zachování rovnováhy mezi prvky z kategorie džungle a retro akcenty, abychom zachovali spojitý, harmonický efekt. Klíčová je také kreativita a individualita – nebojte se experimentovat a dodejte interiéru svůj vlastní styl a osobitý vzhled.

Zpět