Co je lepší vybrat do obývacího pokoje? Rohovou sedací soupravu nebo dvě pohovky?

24.08.2024

Výběr mezi rohovou pohovkou a dvěma pohovkami do obývacího pokoje může být klíčovým rozhodnutím, které ovlivní funkčnost, pohodlí a estetiku místnosti. Obě řešení mají své výhody a nevýhody, proto je vhodné pečlivě zvážit, co bude nejlépe vyhovovat vašim potřebám a preferencím.

Rohová sedací souprava je velký kus nábytku do obývacího pokoje, takže se bude skvěle prezentovat i ve větším obývacím pokoji. Ne každý však důvěřuje funkčnosti rohových sedacích souprav, a tak se do obývacího pokoje často umisťují místo jednoho kusu sedacího nábytku dva menší modely sedaček nebo pohovek. Níže si odpovíme na otázku, zda má takové řešení smysl, která koupě bude lepší a co by mělo rozhodnout o výběru rohové sedací soupravy nebo pohovek do obývacího pokoje.

Co je lepší vybrat do obývacího pokoje? Rohovou sedací soupravu nebo dvě pohovky?


V tomto článku:

1. Pohovka nebo rohová sedací souprava? Výhody rohových sedaček

2. Pohovka vs rohová sedací souprava - proč se vyplatí pořídit si pohovku místo rohové sedací soupravy?

3. Pohovka nebo rohová sedací souprava? Jak sladit nábytek do stylu obývacího pokoje?

4. Rohová sedací souprava nebo dvě pohovky? Pohodlí nade vše

5. Dvě pohovky místo rohové sedací soupravy – je to dobré řešení?



Pohovka nebo rohová sedací souprava? Výhody rohových sedaček

Rohová sedací souprava je populární volbou díky své univerzálnosti a schopnosti poskytnout více míst k sezení. Díky svému tvaru umožňuje využít celý roh místnosti, což se hodí zejména v menších prostorách, kde záleží na každém centimetru prostoru. Rohové sedací soupravy také často mají spací funkce nebo jsou vybaveny úložným prostorem, co může být praktické v případě nečekané návštěvy nebo potřeby uložení dalších věcí.

Rohová sedací souprava může mít tvar L nebo U. Vhodný model krásně vyplní tvar místnosti a bude se skvěle hodit k uspořádání rohů nebo výklenků. Rohové sedací soupravy s funkcí spaní jsou mimořadně funkční. Jsou ale schopne nahradit dvě pohovky? Hodně záleží na tom, co od sedacího nábytku očekáváte.

Rohová sedací souprava je jediným kusem nábytku v obývacím pokoji, proto je často dominantou místnosti. Je pohodlná a bez problému si na ni sedne více osob. Je mimořádně funkční a vypadá dobře jak v malých, tak ve velkých obývacích pokojích. Malá rohová pohovka je stejně funkční jako větší model.

Pohovka nebo rohová sedací souprava? Výhody rohových sedaček

Pohovka vs rohová sedací souprava - proč se vyplatí pořídit si pohovku místo rohové sedací soupravy?

Na druhou stranu dvě pohovky mohou být stejně atraktivní variantou, zvláště pokud požadujete flexibitu v uspořádání obývacího pokoje. Dvě pohovky umožňují větší volnost v uspořádání, což může být přínosné v případě budoucích změn aranžmá místnosti. Pokud tedy víte, že budete často měnit uspořádání pokoje, je lepší zvolit místo rohové sedací soupravy dvě pohovky, jelikož to umožní vetší flexibilitu v případě změn. Vybrat pohovku se vyplatí i z jiných důvodů.

Dvě pohovky mohou poskytnout více míst k sezení než jedna rohová sedací souprava, což může být důležité, pokud často hostíte větší počet hostů. Dvě pohovky umístěné v pravém úhlu jsou jedinečnou možností, ale mohou zároveň přitlačit místnost, zejména v případě menších obývacích pokojů. Na pohovky umístěné paralelně k sobě potřebujete opravdu velký obývací pokoj.

Pohovky, stejně jako rohové sedací soupravy, lze pořídit s funkcí spaní navíc. Pohovka s funkcí spaní přijde vhod pokud budete potřebovat dodatečné místo na spaní, a přes den poslouží jako pohodlné místo k odpočinku.

Pohovka vs rohová sedací souprava - proč se vyplatí pořídit si pohovku místo rohové sedací soupravy?

Pohovka nebo rohová sedací souprava? Jak sladit nábytek do stylu obývacího pokoje?

Při rozhodování se také vyplatí vzít v úvahu styl a charakter interiéru. Rohové sedací soupravy mohou dodat vašemu obývacímu pokoji více trendy či moderní vzhled, zatímco dvě pohovky mohou mít klasičtější charakter a nebo tradiční styl.

V závislosti na zvoleném stylu interiéru můžete do místnosti vybrat vhodný nábytek. Rohové sedací soupravy jsou doménou moderního aranžmá, takže pokud preferujete minimalistický styl, glamour styl nebo skandinávský styl, rohová sedací souprava bude určitě lepší volbou. Naopak v případě aranžmá v klasickém stylu, venkovském stylu, retro nebo vintage stylu budou dvě pohovky vypadat lépe.

Při zařizování interiéru je dobré si ověřit, jaké jsou determinanty stylu, který chcete zvolit – to vám může hodně napovědět, jaké řešení bude pro vás nejlepší.

Pohovka nebo rohová sedací souprava? Jak sladit nábytek do stylu obývacího pokoje?

Rohová sedací souprava nebo dvě pohovky? Pohodlí nade vše

Dalším faktorem, který je třeba zvážit, je pohodlí. Jak rohové sedací soupravy, tak pohovky jsou pohodlné na sezení, jejich vyběr však záleží na individuálních preferencích uživatelů. Než učiníte konečné rozhodnutí, vyplatí se obě varianty osobně vyzkoušet, abyste zjistili, který typ lépe splňuje vaše očekávání z hlediska pohodlí.

Nemusíte nutně do svého minimalistického obývacího pokoje dávat rohovou sedací soupravu, pokud se vám tento kus nábytku prostě nelíbí. Stejně dobře poslouží dvě pohovky v minimalistickém provedení a s jednoduchým designem. Při výběru pohovky nebo rohové sedací soupravy se vyplatí zvolit řešení, které je pro vás nejvhodnější.

Rohová sedací souprava nebo dvě pohovky? Pohodlí nade vše

Dvě pohovky místo rohové sedací soupravy – je to dobré řešení?

Jak sami vidíte, výběr mezi rohovou sedací soupravou a dvěma pohovkami závisí na mnoha faktorech, jako je velikost místnosti, styl aranžmá, počet osob, které budou nábytek používat a individuální estetické a funkční preference. Nejdůležitější je udělat rozhodnutí, které nejlépe vyhovuje vašim potřebám a udělá z vašeho obývacího pokoje místo, kde chcete trávit čas a zvát hosty.

Zpět