Co jsou WC rimless - bez splachovacího kruhu a kde je lze nainstalovat?

15.10.2024

WC bez okraje splachovacího kruhu je typem záchodu, který nemá tradiční splachovací lem kolem otvoru, kterým protéká voda. Místo toho je voda rovnoměrně rozprostřena po celém vnitřním obvodu mísy, což usnadňuje oplachování a udržování čistoty. To zabraňuje hromadění nečistot a bakterií na těžko přístupných místech, díky čemu se WC bez okrajů snadněji čistí a jsou hygieničtější.

Co jsou WC rimless - bez splachovacího kruhu a kde je lze nainstalovat?


V tomto článku:

1. Technologie splachování rimless = inovace a čistota. Jak funguje WC bez okraje?

2. WC mísa bez okraje - kde ji lze nainstalovat a na co se zaměřit?

3. Jak udržovat WC bez splachovacího kruhu v čistotě? Čištění toalety je snadné a bezproblémové

4. WC bez okraje - typy. Kompaktní a závěsné WC

5. WC bez splachovacího kruhu - výhody a nevýhody WC rimless

6. WC se splachovacím kruhem a bez



Technologie splachování rimless = inovace a čistota. Jak funguje WC bez okraje?

U tradičních WC s okrajem se voda uvolňuje otvorem v límci kolem okraje mísy a vytváří vodní vír, který odstraňuje nečistoty a usazeniny. Oproti tradičním řešením je však u konstrukce mísy bez okraje voda pomocí speciálních trysek u otvorů rovnoměrně distribuována po celém vnitřním povrchu mísy. Voda díky tomu proudí rovnoměrně a efektivně po celé ploše mísy, a ne pouze jedním bodem, jako je tomu u tradičních WC.

Technologie splachování rimless = inovace a čistota. Jak funguje WC bez okraje?

WC mísa bez okraje - kde ji lze nainstalovat a na co se zaměřit?

WC rimless lze instalovat na různých místech, jak v obytných budovách, tak i ve veřejných a komerčních budovách.

Při instalaci WC bez okraje věnujte pozornost dostupnosti vodovodních a kanalizačních přípojek. Tyto přípojky jsou klíčové pro správnou funkci WC, protože umožňují jeho napojení na vodovodní a kanalizační systémy. Při instalaci nového záchodu nebo modernizaci stávajícího je důležité, aby WC mísa byla umístěna v blízkosti těchto přípojek, což usnadní instalaci a zajistí efektivní provoz celého sanitárního systému.

Při instalaci WC bez okraje se také vyplatí věnovat pozornost | WC prkénku a jeho správnému usazení. Je důležité, aby jeho rozměry a tvar byly přizpůsobeny rozměrům a tvaru mísy a způsobu montáže.

WC mísa bez okraje - kde ji lze nainstalovat a na co se zaměřit?

Jak udržovat WC bez splachovacího kruhu v čistotě? Čištění toalety je snadné a bezproblémové

WC rimless jsou jedinečné díky své speciální konstrukci. Speciálně profilovaný tvar toalety umožňuje efektivnější splachování. Voda krouživým pohybem obtéká vnitřek mísy a odstraňuje nečistoty, které se u toalet s okrajem hromadí zejména v tomto místě.

V případě záchodů bez okrajů můžete samozřejmě použít i čisticí prostředky, které se používají v tradičních WC. Tyto prostředky nejen odstraňují nečistoty, ale také dodávají svěží vůni a zanechávají toaletu čistou a příjemně provoněnou. Díky nim můžete účinně odstraňovat usazeniny a bakterie a udržovat hygienu toalety.

Jak udržovat WC bez splachovacího kruhu v čistotě? Čištění toalety je snadné a bezproblémové

WC bez okraje - typy. Kompaktní a závěsné WC

Kompaktní WC jsou nedílnou součástí mnoha koupelen. Jejich tradiční podoba je nejen elegantní, ale i funkční. Skvěle se hodí jak do větších koupelen, tak i do menších toalet. Integrované provedení mísy s nádržkou na splachování vody je často voleno kvůli snadné a rychlé instalaci a také pohodlí při každodenním používání. Estetický vzhled kompaktního WC dodává eleganci každé koupelně a její tradiční design se hodí k různým stylům interiérového designu. Kompaktní WC jsou populární volbou jak v soukromých domech, tak ve veřejných budovách.

Závěsné WC jsou moderním řešením, které je stále oblíbenější. Závěsné WC se montují na stěnu, což usnadňuje udržování čisté podlahy. Závěsné WC navíc dodává koupelně moderní vzhled, přičemž místnost působí větší a prostornější. Nastavitelná montážní výška umožňuje přizpůsobit jej individuálním preferencím. Skrytý splachovací systém a přípojky umožňují zachovat estetický vzhled a pořádek.

WC bez okraje - typy. Kompaktní a závěsné WC

WC bez splachovacího kruhu - výhody a nevýhody WC rimless

Rimless WC si získávají stále více příznivců a jsou stále častějším řešením používaným v koupelnách. Jejich moderní design a pokročilé funkce poutají pozornost a přinášejí mnoho výhod.

Nejdůležitější výhodou je snadná údržba. Absence okraje zabraňuje hromadění bakterií a usazenin na těžko dostupných místech, takže je snadné se jich zbavit a důkladně vyčistit toaletu. Použitý speciální systém splachování vody zajišťuje efektivní a rovnoměrnou distribuci uvnitř mísy bez okraje a větší úsporu vody. Moderní vzhled WC mísy může být nejen praktický při každodenním používání, ale také ovlivnit celkový vzhled koupelny. Minimalistický design WC bez okraje umožňuje vytvořit elegantní a moderní koupelnový prostor, který je funkčnější a příjemnější. Moderní design WC, široký výběr modelů rimless WC a systémy splachování vody vám umožní vybrat dokonalý model do každé koupelny.

Pokud jde o nevýhody WC bez okraje, cena je určitě jednou z nich. WC rimless mohou být dražší než tradiční modely kvůli jejich pokročilé technologii a modernímu designu. Jejich konstrukce navíc neumožňuje použití tradičních toaletních WC kostek a může způsobit nadměrné stříkání vody, když je toaleta otevřená. Nejsou to však zásadní věci. Ve srovnání s četnými výhodami moderních WC bez okraje to může být rozhodně dobrá volba.

WC bez splachovacího kruhu - výhody a nevýhody WC rimless

WC se splachovacím kruhem a bez

WC se splachovacím kruhem jsou běžnější a mohou být snáze k sehnání v obchodech. Jejich univerzální design je předurčuje k různým stylům interiérů, od tradičních až po modernější, a jsou tak univerzální volbou pro mnoho koupelen. Mohou se ale také hůře udržovat v čistotě kvůli hůře dostupným místům kolem splachovacího kruhu, kde se rády hromadí bakterie.

WC bez splachovacího kruhu se vyznačují absencí tradičního lemu kolem mísy a místo toho hladkým vnitřkem, který usnadňuje čištění a udržování hygieny. WC bez okraje jsou často vybírány kvůli jejich modernímu vzhledu, snadnému čištění a pokročilému splachovacímu systému. Toto řešení bude jistě atraktivní alternativou do moderních interiérů.

Zpět