Funkční a pohodlný hotelový pokoj - nápady, nábytek, ceny

16.11.2024

Bez ohledu na to, zda provozujete velký hotel nebo malý penzion, správné vybavení hotelového pokoje je klíčové, aby se hosté cítili dobře a měli příjemný zážitek z pobytu. Když navrhujeme funkční hotelový pokoj, nesmíme zapomínat, že by měl být nejen pohodlný ale i vizuálně atraktivní. Důležitý bude výběr hotelového nábytku, protože vhodné vybavení hotelu zvyšuje funkčnost hotelového prostoru.

Jednoduchý návrh hotelového pokoje si můžete připravit sami. Nemusíte nutně využít nabídky výrobců hotelového nábytku – stejně funkční bude i vybavení nabízené v obchodech s nábytkem, pravděpodobně levnější než nábytek určený hotelům. Podívejte se, jaké jsou naše představy o hotelovém pokoji, prohlédněte si naše návrhy funkčního vybavení a prohlédněte si naši orientační cenovou nabídku.

Funkční a pohodlný hotelový pokoj - nápady, nábytek, ceny


V tomto článku:

1. Uspořádání malého a velkého hotelového pokoje - modelový pokoj aneb na co nezapomenout při navrhování?

2. Moderní hotelový nábytek - jak vybrat pohodlné vybavení, aniž byste utratili jmění?

3. Kolik stojí vybavení hotelového pokoje? Podívejte se na ukázku cenové nabídky!

4. Hotelový pokoj - pohodlný a funkční prostor pro hosty



Uspořádání malého a velkého hotelového pokoje - modelový pokoj aneb na co nezapomenout při navrhování?

Prvním krokem k vytvoření dokonalého hotelového pokoje je určit jeho styl. Současné trendy interiérového designu inklinují k minimalistickým, elegantním řešením podporujícím relaxaci a odpočinek. Důležité je, aby byl pokoj nejen hezký, ale i funkční. Pohodlný nábytek, světlé stěny a útulné podlahy jsou důležitými prvky, díky kterým je prostor příjemný a funkční.

Výrobci dřevěného nábytku a nábytku z nábytkových desek uvádějí, že hotelové vybavení by mělo být pevné, odolné a estetické. Kvalitní nábytek je investicí na mnoho let, ale je také důležité udržovat jej v čistotě. Sestavy hotelového nábytku si můžete poskládat sami z různých prvků vybavení dostupných v naší nabídce.

Funkčnost hotelových interiérů – na co stojí se soustředit?

Pohodlný nábytek není všechno – důležité je i to, jak jednotlivé druhy nábytku vybrat, aby vytvořit zajímavý a funkční prostor. Hoteloví hosté jsou různí a hotel nebo penzion by měl být připraven pro potřeby různých lidí. Je proto dobré si uvědomit, jaké zóny modelového pokoje v hotelu můžeme rozlišit a co je v nich nejdůležitější.

1. Odpočinková zona. Pohodlná postel je základem každého hotelového pokoje. Důležité je, aby matrace byla kvalitní a povlečení svěží a příjemné na dotek. K posteli se vyplatí umístit noční stolky s lampičkami na čtení, které vytvářejí útulnou atmosféru.

2. Pracovní zóna. V dnešní době mnoho lidí cestuje za obchodními účely, proto je důležité, aby místnost měla oddělenou část na práci. Psací stůl s pohodlnou židlí, stolní lampa a přístup k vysokorychlostnímu internetu jsou nezbytnými prvky pro lidi pracující na dálku.

3. Skladování. Funkční šatní skříně a komody jsou nepostradatelnými prvky vybavení, které umožňují pohodlné uložení oblečení a dalších osobních věcí. Dobře navržené interiéry šatních skříní s policemi, zásuvkami a věšáky umožňují udržovat v pokoji pořádek bez ohledu na to, zda jsou hosté v hotelu ubytováni na jeden nebo více dní.

4. Relaxační zóna. Za přemýšlení stojí i místo k relaxaci, například malý koutek s křeslem a konferenčním stolkem, kde si hosté mohou odpočinout, přečíst si knihu nebo vypít kávu. V malých hotelových pokojích nemusí být možné takovou zónu uspořádat, proto stojí za to zajistit, aby se relaxační zóna nacházela na chodbě nebo ve vstupní hale nebo v samostatné místnosti společné pro všechny hosty.

5. Koupelna. Koupelna by měla být prostorná a dobře osvětlena. Je důležité, aby zařízení bylo moderní a funkční. Sprchový kout, velké zrcadlo, sada kosmetiky a měkkých ručníků jsou prvky, které zvyšují komfort pobytu hotelových hostů.

Jak vidíte, vhodné označení zón je důležité, protože vybavení hotelového pokoje závisí na typu zóny a její funkci.

Hotelový nábytek na míru nebo sériové výroby?

Stejně jako při zařizování bytu či domu, i v případě hotelových pokojů můžeme zvážit, zda si pořídit nábytek na míru nebo hotové sestavy. Obrovskou výhodou hotelového nábytku na míru bude jistě dokonalé přizpůsobení zařízení potřebám hostů a majitelů, nevýhodou je však vysoká cena. Navrhování hotelového nábytku znamená vyšší ceny hotelového nábytku, ale lepší přizpůsobení konkrétním potřebám, včetně personalizace hotelového nábytku.

Uspořádání malého a velkého hotelového pokoje - modelový pokoj aneb na co nezapomenout při navrhování?

Moderní hotelový nábytek - jak vybrat pohodlné vybavení, aniž byste utratili jmění?

Nábytek v hotelovém pokoji musí být elegantní i odolný. Při výběru zařízení stojí za to vybrat si osvědčené výrobce, kteří nabízejí vysoce kvalitní produkty. Hodně také záleží na stylu uspořádání a stylu hotelu. Dřevěný hotelový nábytek bude lépe fungovat v klasickém stylu. Moderní návrhy interiérů hotelů využívají modely vyrobené z nábytkových desek.

Srdcem každého hotelového pokoje je postel. Měla by být pohodlná, nejlépe s možností nastavení tuhosti matrace. Postelový rošt by měl být pevný, aby vydržel intenzivní používání.

Nábytek pro uložení oblečení by měl být prostorný a funkční. Nezbytnými prvky jsou šatní skříň s vestavěným trezorem na cennosti, komoda s mnoha zásuvkami a ramínka na šaty.

Pracovní část nesmí postrádat stabilní psací stůl a ergonomickou židli. Malý relaxační koutek vyžaduje pohodlná křesla a konferenční stolky.

Osvětlení hraje klíčovou roli při vytváření správné atmosféry. Noční lampičky, stojací lampy a stolní lampy by měly být funkční i estetické. Každý hotelový pokoj by měl mít TV se satelitními nebo kabelovými kanály.

Hotelový design je o správném vybavení. Zajímavé designy hotelových interiérů mohou vytvořit moderní pokoj nebo neopak klasický styl.

Moderní hotelový nábytek - jak vybrat pohodlné vybavení, aniž byste utratili jmění?

Kolik stojí vybavení hotelového pokoje? Podívejte se na ukázku cenové nabídky!

Shrnutím nákladů na vybavení funkčního a pohodlného hotelového pokoje můžete poskytnout přibližný odhad. Pamatujte, že usponá řešení v podobě levného nábytku jsou krátkodobá a nevzhledná řešení a prémiový nábytek znamená vysoké počáteční investiční náklady, přestože materiály, ze kterých je nábytek vyroben, jsou vysoce kvalitní. Nábytek střední třídy nabízí optimální životnost a cenu - v této skupině také najdete nejnovější trendy aranžmá, které zajistí jednotný design a plně představí nabídku na požadované vybavení.

Cena hotelové postele se může pohybovat od 12 000 do 30 000 Kč v závislosti na kvalitě a doplňkových funkcích. Cena hotelové šatní skříně je přibližně 9 000 - 18 000 Kč, zatímco komody se pohybují od 5 000 do 12 000 kč. Ceny psacích stolů se pohybují od 3 000 do 9 0 00 Kč, pohodlná kancelářská židle stojí 1 700 - 6 000 Kč.

Cena hotelového křesla je přibližně 3 500 – 9 000 Kč a konferenční stolek od 2 000 do 5 000 Kč. Náklady na osvětlení jsou přibližně 500 – 3 000 Kč za lampu. Moderní TV s plochou obrazovkou stojí od 6 000 do 18 000 Kč. Navíc se vyplatí investovat do audio zařízení, které hostům zpříjemní čas strávený v místnosti.

Celkové náklady na základní vybavení budou přibližně 75 000 Kč. Upozorňujeme však, že náklady se mohou lišit v závislosti na vybraných značkách a kvalitě produktů. Kromě toho je třeba k ocenění připočítat náklady na dekorace, jako jsou obrazy, rostliny, závěsy nebo koberce, které mohou činit dalších 12 000 – 30 000 Kč.

Pamatujte, že při výběru nábytku se vyplatí zachovat konzistentí design – zpracování hotelového nábytku by se mezi jednotlivými modely nemělo příliš lišit. Díky vhodnému vybavení můžete představit nejnovější designové trendy jak v klasickém stylu, tak i v moderním aranžmá.

Kolik stojí vybavení hotelového pokoje? Podívejte se na ukázku cenové nabídky!

Hotelový pokoj - pohodlný a funkční prostor pro hosty

Vytvoření funkčního a pohodlného hotelového pokoje vyžaduje investici času i peněz. Je důležité, aby každý kus vybavení byl pečlivě vybrán a vyhovoval potřebám hostů. Dobře navržený hotelový pokoj je zárukou spokojenosti zákazníků a kladných ohlasů, což se z dlouhodobého hlediska promítá do úspěchu celého podniku. Proto se vyplatí investovat do kvality, která hosty zaujme a přiměje je se do hotelu vracet.

Zpět