Jak vybrat tu nejlepší pohovku pro odpočinek v obývacím pokoji?

19.09.2024

Obývací pokoj je pro mnoho lidí jedním z nejdůležitějších míst v domě – koneckonců právě zde přijímáte hosty, můžeme relaxovat a odpočívat a kde trávíme čas se svými blízkými. Do obývacího pokoje můžeme umístit různé kusy nábytku, ale jen těžko lze si představit obývací pokoj bez sedacího nábytku. Kvalitní sedačka, vhodná pohovka, nebo třeba pevná rohová sedací souprava do obývacího pokoje? Která možnost bude nejlepší?

V případě zájmu o koupi sedací soupravy se zde můžeme rozhodně vyřádit, a to jak z hlediska konstrukce daného modelu nábytku, tak i čalounění. Pohodlná sedací souprava nebo pohovka je jedním z nejčastěji volených typů sedacího nábytku do obývacích pokojů. Jak ale vybrat pohovku, aby model vyhovoval našim potřebám, potřebám naší rodiny a hostů? Jak sladit nábytek do obývacího pokoje, aby esteticky ladil ke zbytku aranžmá, a přitom nepostrádal funkčnost? Pojďme se podívat, jak vybrat komfort a funkčnost najednou.

Jak vybrat tu nejlepší pohovku pro odpočinek v obývacím pokoji?


V tomto článku:

1. Jaká pohovka bude nejlepší do obývacího pokoje? Na co si dát při výběru pozor?

2. Jak vybrat velikost pohovky? Jaká pohovka je nejlepší do menšího interiéru? Přehled modelů.

3. Jaká je nejlepší výplň čalouněného nábytku? Je potřeba upřednostnit funkčnost před estetikou?

4. Optimální komfort přizpůsobený potřebám členů domácnosti a estetika nábytku – jak vybrat styl pohovky?

5. Na co dalšího se soustředit při výběru nejlepší pohovky? Doplňkové funkce pohovky - osvědčená kvalita a moderní řešení



Jaká pohovka bude nejlepší do obývacího pokoje? Na co si dát při výběru pozor?

Pohovka je většinou centralním bodem obývacího pokoje, stejně jako ostatní čalouněný nábytek. Z tohoto důvodu je třeba pečlivě zvážit výběr pohovky či sedací soupravy do obývacího pokoje, protože může výrazně ovlivnit náš komfort a estetiku obytného prostoru. Na pohovce si odpočineme po dlouhém pracovním dni, zde budeme trávit čas s rodinou, pohovka bude sloužit i k setkání s přáteli. Kvalitní pohovka či sedací souprava budou zároveň nábytkem, který nám bude sloužit dlouhá léta, proto bychom měli při koupi sedací soupravy pečlivě zvážit, jaký model bude pro nás nejlepší.

Nebo snad rozkládací pohovka? Pohovka s funkcí spaní

Mezi různými modely pohovek jsou k dispozici i pohovky s funkcí spaní. Tento unikátní model poslouží nejen jako místo k sezení, ale také jako místo na spaní, pokud u nás návštěvy zůstanou i přes noc. Rozkládací pohovka je model, který lze v případě potřeby rozložit a složit a vytvořit tak dodatečné misto na spaní. Není to jen pohodlný kus nábytku, ale také funkční vybavení do multifunkčních místností.

Pohovka s funkcí spaní je praktický kus nábytku, stejně jako rohová sedací souprava s funkcí spaní nebo pohovka s funkcí spaní.

Jaká pohovka bude nejlepší do obývacího pokoje? Na co si dát při výběru pozor?

Jak vybrat velikost pohovky? Jaká pohovka je nejlepší do menšího interiéru? Přehled modelů.

Prvním krokem, který musíme při výběru pohovky do obývacího pokoje udělat, je určit, jaké funkce má daný kus nábytku v našem obývacím pokoji plnit. Pohovka určená hlavně k relaxaci se nemusí rozkládat, ale vyplatí se vybrat vhodnou výplň pohovky, aby byla co nejpohodlnější.

Pohovka s funkcí spaní naopak dobře poslouží, pokud nemáte oddělený pokoj pro hosty nebo pokud obývací pokoj slouží v noci některým členům domácnosti jako ložnice. V takovém případě přijdou vhod pohodlné rozkládací pohovky, jejichž konstrukce a výplň je vhodná i pro každodenní spaní.

Pro někoho může být těžké rozhodnout se, zda vybrat pohovku nebo rohovou sedací soupravu. Zde hodně záleží na tom, jak velký prostor pro sebe a hosty potřebujeme a jak velký máme obývací pokoj. Pro větší obývací pokoje, a v případě, že rádi zveme hosty, bude lepší volbou rohová sedací souprava s funkcí spaní nebo rohová sedací souprava. Zajímavou variantou bude také rozkládací rohová sedací souprava.

Velikost interiéru a velikost pohovky - nejlepší modely pro velké i malé interiéry. Určete velikost budoucího kusu nábytku

Velikost obývacího pokoje a množství dostupného prostoru jsou jedním z aspektů, které musíme vzít v úvahu při výběru pohovek jen na odpočinek nebo pohovek na spaní. Do větších obývacích pokojů se bez problémů vejdou i velké modely sedacích souprav – třímístné pohovky nebo dokonce čtyřmístné pohovky! V menším obývacím pokoji, však takový model může pokoj zaneprázdnit, proto je lepší volit vhodnější menší modely.

Moderní pohovka není jen pohodlný kus nábytku, ale také esteticky kus vybavení. Velikost pohovky by proto měla odpovídat velikosti místnosti. Příliš velká pohovka v menším interiéru způsobí, že interiér bude přeplněný a naopak, příliš malá pohovka umístěná do prostorného obývacího pokoje bude nejen vypadat nepatrně, ale i komfort používání bude menší.

Kolem pohovky by měl být dostatek prostoru, abyste se mohli volně pohybovat a svobodně používat další nábytek: regály, vitríny nebo TVskříňky. Pokud je tedy prostorná pohovka do našeho malého interiéru příliš velká, měli bychom si pořídit menší model tedy dvoumístní pohovku.

Jak vybrat velikost pohovky? Jaká pohovka je nejlepší do menšího interiéru? Přehled modelů.

Jaká je nejlepší výplň čalouněného nábytku? Je potřeba upřednostnit funkčnost před estetikou?

Pohodlná pohovka znamená především komfort sezení, proto se vyplatí věnovat pozornost i tomuto aspektu. Pojďme si seznámit, jaká může být výplň sedáků a opěradel. Prověřme si to i z hlediska toho, zda chceme pohovku na spaní, nebo pohovku hlavně na odpočinek, tedy model pohovky s funkcí relax. Sedací soupravy pro každodenní spaní by měly mít dostatečně pevnou a odolnou výplň, aby se při používání nedeformovala.

Pohodlná pohovka a výplň pohovky - pěnová výplň a bonellové pružiny anebo jak si zajistit komfort?

Čalouněná látka a výplň pohovky jsou důležité prvky, které rozhodují o pohodlí sedacího nábytku a o tom, zda budeme s nábytkem spokojeni. Přizpůsobme výběr potřebám členů domácnosti tedy zajištěním odpovídající tvrdosti jak při sezení, tak při spaní, máme-li zájem o pohovku na spaní.

Odpovídající tvrdost zajistí jak dobře zvolený typ čalounění, tak i typ výplně. Můžeme si vybrat z různých čalouněných látek, a pokud jde o výplně, výrobci používají pěnovou výplň, bonellové pružiny, vlnité pružiny nebo kombinace těchto výplní.

Výplň a čalounění – jak vybrat pohovku, která bude v obývacím pokoji působit esteticky?

Materiál čalounění může určit, zda bude sedací nábytek v obývacím pokoji vypadat dobře nebo špatně. Zajímavá pohovka či sedací souprava může mít opravdu efektní barvy, i když nejoblíbenější jsou pohovky v tlumených odstínech. Mezi barvy čalounění dominuje šedá, béžová a hnědá, ale při výběru se vyplatí zohlednit styl aranžmá našeho obývacího pokoje a podle tohoto vybírat látku a barvu čalounění.

Vyplatí se však dbát na to, aby pohovka a křesla nebo jiná sedací souprava byly vyrobeny z kvalitní a odolné látky. Pokud máme děti nebo domácí mazlíčky, hydrofobní látky budou perfektní volbou. Taková elegantní pohovka čalouněná hydrofobní látkou bude nejen atraktivně vypadat, ale bude i snadnější na údržbu.

Jaká je nejlepší výplň čalouněného nábytku? Je potřeba upřednostnit funkčnost před estetikou?

Optimální komfort přizpůsobený potřebám členů domácnosti a estetika nábytku – jak vybrat styl pohovky?

Na co dalšího se zaměřit při výběru pohovky? Rozhodně bychom si měli vybrat pohovku, která se k našemu obývacímu pokoji hodí z hlediska stylu aranžmá, který v místnosti převládá. K uspořádání v glamour stylu se hodí elegantní bílá nebo šedá pohovka, ale do obývacího pokoje v klasickém stylu je lepší zvolit béžovou pohovku. Aby vše dokonale ladilo, měli byste zvolit nejen barvu látky, ale také design a celkový vzhled pohovky.

Optimální komfort přizpůsobený potřebám členů domácnosti a estetika nábytku – jak vybrat styl pohovky?

Na co dalšího se soustředit při výběru nejlepší pohovky? Doplňkové funkce pohovky - osvědčená kvalita a moderní řešení

Při výběru pohovky si určitě ověřte, jaké doplňkové funkce pohovka může nabídnout. Oblíbené jsou modely s pohodlnými, polohovatelnými opěrkami hlavy nebo nastavitelnými područkami. Pokud máme zájem o rozkládací model, určitě se podívejte, jaký rozkládací mechanismus má pohovka.

Zpět