Jak zařídit interiéry v kawaii stylu?

10.10.2024

Aranžmá ve stylu kawaii souvisí s japonskou kulturou roztomilosti. Samotné slovo „kawaii“ pochází z japonštiny a znamená něco roztomilého, sladkého, okouzlujícího a něžného. Trend kawaii pronikl do evropské a americké kultury nejen v podobě stylu oblékání, ale také do interiérového designu. Dům a byt zařízený ve stylu kawaii se vyznačuje mimořádnou útulností a použitím pastelových barev.

Estetika kasali stylu v interiérech si v posledních letech získala nesmírnou popularitu. Čím se tento styl vyznačuje? Jak vypadají interiéry navržené ve stylu kawaii a jak je snadno zařídit? Pojďme se společně podívat!

Jak zařídit interiéry v kawaii stylu?


V tomto článku:

1. Jaký je kawaii styl?

2. Jaké barvy se používají v interiérech ve stylu kawaii?

3. Jaké motivy a tvary budou fungovat v aranžmá v estetice kawaii?

4. Jaké kawaii prvky se budou hodit do každého interiéru?

5. Jak vnést/zavést kawaii styl do každé místnosti v bytě?



Jaký je kawaii styl?

Estetika kawaii stylu je jedinečná svou formou. Byt zařízen ve stylu kawaii vyznačuje se neuvěřitelnou útulností. Je to sladké, okouzlující místo plné tepla a povzbudivé atmosféry. Jedinečný kawaii interiér je výsledkem vlivu popkultury japonské mládeže na celý svět a módu, a to jak na styl oblékání, styl života, tak i interiérový design.

Čím tento styl vyniká? Většinou pastelovými barvy. Kawaii jsou také sladké vzory, motivy a tvary, stejně jako doplňky spojené s útulností a měkkými textiliemi. Styl kawaii v interiérech cílí především na mladé lidi, zejména dívky, které se v takových aranžmá mohou projevit.

Roztomilost a sladkost je vidět na různých místech a přebírá různé aspekty života. Kawaii lze zavést prakticky do každé místnosti. Potěší nejen svou útulností, ale také ohromným množstvím pozitivních emocí, které tento styl pohánějí a pomáhají při jeho vyjádření. V době minimalistických a často ponurých a nudných aranžmá, plné roztomilosti, pozitivních emocí a útulnosti, získává aranžmá ve stylu kawaii na oblibě.

Jaký je kawaii styl?

Jaké barvy se používají v interiérech ve stylu kawaii?

Interiér v kawaii stylu se vyznačuje především příslušnými barvami. Kawaii barvy jsou pastelové odstíny a jemné barvy. Dokonce je zde i pudrově růžová, mátově zelená nebo jemné odstíny žluté. Jedinečný kawai interiér plný pastelové sladkosti je barevným a radostným místem.

Při zařizování interiérů ve stylu kawaii zvolte jednu hlavní barvu a kolem ní umístěte prvky v jiných barvách. Pokud je barev příliš mnoho, ztlumte aranžmá šedými nebo bílými prvky. Rozhodně se však vzdejte tmavých barev, které mohou narušit vzhled interiéru v kawaii stylu.

Pastelové, světlé barvy dodají interiéru jemnost a útulnost. Estetika interiéru v kawaii stylu bude dokonale viditelná. Místnosti by měly být světlé a dobře osvětlené, proto je nejlepší zvolit bílé stěny a světlé podlahy, zvláště když jsou místnosti malé. V trochu větších interiérech můžete stěny vymalovat jemnou pastelovou barvou. Zajímavým nápadem je také vymalování stěn několika barvami nebo vytváření barevných skvrn na povrchu stěn.

Pamatujte, že právě barvy určují kawaii estetiku interiéru. Přílišné hromadění barev může vést k chaosu, takže pro vytvoření jedinečného interiéru ve stylu kawaii je nejlepší zvolit jednu hlavní barvu a doplnit ji několika prvky v jiných odstínech.

Jaké barvy se používají v interiérech ve stylu kawaii?

Jaké motivy a tvary budou fungovat v aranžmá v estetice kawaii?

Styl interiéru zařízený dle kawaii estetiky nevyznačuje se jen barvami, ale také vhodnými motivy a tvary. Estetika kawaii stylu v interiérech je založena na všem, co je roztomilé a sladké. Nechybí zde proto zaoblené tvary, trojrozměrné vzory, motivy sladkostí, cukroví, duhy, roztomilá zvířátka i pohádkové postavičky a bytosti.

Zajímavé je, že styl kawaii v interiérovém designu umožňuje v tomto ohledu velkou svobodu. Vyplatí se zde použít přesně to, co se vám líbí.

Motivy a tvary se mohou objevit v podobě ornamentů, nášivek na polštářích, látek s 3D vzory, ale také v podobě plakátů a samolepek na stěnách a zařízení.

Jaké motivy a tvary budou fungovat v aranžmá v estetice kawaii?

Jaké kawaii prvky se budou hodit do každého interiéru?

Interiéry v estetice kawaii jsou roztomilé a okouzlující místnosti, a nic nedodá místnosti tento charakter jako plyšová zvířátka. Okouzlující kawai interiéry využívají plyšová zvířátka jako jedinečnou a originální dekoraci. Medvídci, zajíčci a panenky jsou umístěny na policích, skříních a komodách tak, aby tam vytvořili jedinečnou dekoraci. Plyšáky najdou také své místo spolu s polštáři na postelích a pohovkách.

Plyšová zvířátka jsou jedinečnou součástí kawaii stylu a umožňují zdůraznit kouzlo a roztomilost interiéru.

Jaké kawaii prvky se budou hodit do každého interiéru?

Jak vnést/zavést kawaii styl do každé místnosti v bytě?

Interiéry inspirované kawaii stylem lze zařídit prakticky v každé místnosti. Důležité jsou barvy, vzory a motivy a také vhodné doplňky.

Okouzlující kawaii aranžmá lze použít v obývacím pokoji, kuchyni, ložnici, koupelně a předsíni. Podívejte se, co dát do každé z těchto místností, abyste zdůraznili jejich jedinečné kouzlo ve stylu kawaii.

Obývací pokoj v kawaii stylu

Roztomilého kawaii stylu v obývacím pokoji dosáhneme především použitím vhodých barev. Pozadím pro takové aranžmá budou bílé nebo pastelové stěny, doplněné podlahou ve světlé barvě – zde je nejlepší použít plovoucí podlahy nebo světlé desky z přírodního dřeva.

V obývacím pokoji je pohovka nebo sedací souprava jedním z nejdůležitějších prvků nábytku. Dobrým nápadem bude uspořádat pohovku nebo sedací soupravu v pastelovém odstínu. Obzvláště oblíbené jsou v takových aranžmá malé pohovky pro jednu osobu. Kawaii styl je oblíbený mezi mladými lidmi a malá pohovka bude perfektním řešením pro menší obývací pokoj v tomto stylu.

Aranžmá je vhodné doplnit barevnými dekoracemi, barevnými textiliemi, zejména polštáři a dekami. Neměly by chybět ani živé hrnkové rostliny, které se vyplatí umístit do barevných obalů na květináče.

Ložnice ve stylu Kawaii

Módní kawaii aranžmá pronikly i do ložnice. I tady kawaii estetiku tvoří hlavně světlé, pastelové barvy. Vhodné je zaměřit se na světlou povrchovou úpravu stěn a podlah, ale také na vybavení interiéru ve světlé barvě. Módní kawaii aranžmá doplní měkké textilie v pastelových barvách, proto na postel položte barevné povlečení a měkké deky nebo přehozy.

Do místností, jako jsou ložnice, se často umisťují toaletní stolky, zvláště když místnost používá mladá žena. Na toaletní stolek se vyplatí postavit barevné, zdobené nádoby, notýsky a ozdobné propisky.

Roztomilé interiéry plné kawaii

Interiéry inspirované kawaii stylem se stále častěji objevují v moderních aranžmá. Nejdůležitější zde jsou barvy a roztomilé motivy. Styl kawaii můžete zavést prakticky do každé místnosti šikovným použitím barev a roztomilých dekorů.

Zpět