Jak zařídit kancelář nebo pracovnu v anglickém stylu?

21.12.2024

Uspořádání kancelářských prostorů v anglickém stylu je vynikající volbou pro lidi, kteří oceňují eleganci, tradici a vytříbený interiérový design. Tento klasický styl interiéru odkazuje na britské dědictví a vyznačuje se určitými prvky, které dodávají místnosti jedinečný a důstojný charakter.

Stojí za zmínku, že aranžmá kanceláře či pracovny v anglickém stylu může být klasické i modernější, přizpůsobené individuálním preferencím. V tomto článku si probereme, jak vytvořit kancelář v anglickém stylu krok za krokem při zachování neutrality a zohlednění různých možností přizpůsobení tohoto stylu aranžmá vašim potřebám.

Jak zařídit kancelář nebo pracovnu v anglickém stylu?


V tomto článku:

1. Krok 1: Výběr barev

2. Krok 2: Nábytek v anglickém stylu

3. Krok 3: Koberce a podlahy, které odraží charakter anglického stylu v interiéru

4. Krok 4: Nástěnné dekorace a doplňky v anglickém stylu

5. Krok 5: Interiérové osvětlení do pracovny v anglickém stylu

6. Interiérový design v anglickém stylu - shrnutí



Krok 1: Výběr barev

Prvním krokem při zařizování domací kanceláře v anglickém stylu je výběr správných barev. Tradičně dominantními barvami v tomto stylu jsou odstíny zelené, vínové, hnědé a béžové. Tyto barvy odkazují na přírodu a tradice anglického venkova. Béžové nebo krémové stěny mohou být perfektním pozadím pro zbytek vybavení.

Zlaté akcenty, například v podobě obrazových rámů nebo detailů nábytku, dodávají eleganci a luxus. Interiér kanceláře v anglickém stylu by měl být velmi útulný a elegantní.

Domácí pracovna v anglickém stylu je také perfektním místem pro bílou, zvláště pokud zvolíte univerzálnější a klasičtější aranžmá v anglickém stylu. Nelíbí se vám bílá barva na stěnách? Vyberte si tedy špinavě bílou nebo šedou – budou také perfektně vypadat!

Krok 1: Výběr barev

Krok 2: Nábytek v anglickém stylu

Při zařizování kanceláře či pracovny v anglickém stylu hraje klíčovou roli nábytek, přeci jen těžko zařídíte interiér bez odpovídajícího vybavení. Pro anglický aranžmá styl je charakteristický těžký, dřevěný kancelářský nábytek v tradičním designu.

Nejdůležitějším prvkem každé kanceláře či pracovny je psací stůl nebo stůl, tedy vhodná pracovní plocha. Psací stůl by měl být pevný a vybavený četnými šuplíky a policemi pro uložení dokumentů a kancelářských potřeb. Psací stůl a jeho vybavení do kancelaře či pracovny v anglickém stylu se vyplatí přizpůsobit vlastním potřebám a vykonávané práci. Pokud jste grafik nebo architekt, bude se vám více hodit kreslící stůl, ale pokud pracujete s počítačem nebo dokumenty, ujistěte se, že máte dostatečně velký stůl se šuplíky. Pokud preferujete pevný pracovní stůl, můžete dodatečně přidat další kontejnery pod psací stůl, které vám poskytnou prostor pro uložení vašich osobních věcí. Kontejnery jsou často vybaveny kolečky, takže se snáze přemisťují z místa na místo.

Vhodný psací stůl v anglickém stylu není vše, co potřebujete. Aby práce šla rychle a příjemně, budete potřebovat i dobré místo k sezení. Kancelářská křesla nebo pohodlné kancelářské židle mohou být čalouněny kůží nebo látkou v klasických barvách. Můžete také zvážit přidání několika elegantních konferenčních židlí nebo sedací soupravy či pohovky pro návštěvy. To je zvláště důležité, když se jedná o firemní kancelář a ne domací pracovnu.

Do interiéru kanceláře či pracovny v anglickém stylu se vyplatí také dodat kancelářské komody, stojací a závěsné regály a police, které poskytují dostatečný prostor pro uložení dokumentů a doplňků.

Pro moderní aranžmá v anglickém stylu bude rovněž vhodné použít prvek vybavení z masivu, ovšem něco jednoduššího tvaru, ale stejně elegantního vzhledu. Klasické interiéry v anglickém stylu mají v oblibě dekorace, ale pro moderní vzhled anglické kanceláře či pracovny budou vhodnější o něco méně dekorativní modely nábytku. V obou provedeních bude dobře fungovat světlý i tmavý nábytek v anglickém stylu.

Krok 2: Nábytek v anglickém stylu

Krok 3: Koberce a podlahy, které odraží charakter anglického stylu v interiéru

Podlaha do kanceláře či pracovny v anglickém stylu může být dřevěná nebo pokrytá elegantním kobercem. Výběr závisí na individuálních preferencích a povaze místnosti. Pokud se rozhodnete pro koberec, volte vzory odkazující na anglický design, jako jsou kostky nebo květinové motivy. Dřevěné podlahy by měly být zdobeny koberci v perském nebo orientálním stylu.

Jednoduchý výběr povrchové úpravy je obrovskou výhodou v případě kanceláře či pracovny v anglickém stylu. Ve skutečnosti pokud jde o povrchovou úpravu stěn a podlah není obtížné zařídit kancelář či pracovnu v anglickém stylu. Můžete si vybrat plovoucí podlahy, vinylové podlahy, přírodní dřevěné podlahy nebo dokonce keramické dlaždice. Pro zútulnění interiéru kanceláře či pracovny v anglickém stylu se vyplatí přidat koberce.

Pracovna v anglickém stylu je místnost, která by neměla příliš rušit. Proto je lepší se vzdát světlých a velmi dekorativních stěn. Nejlepší je vymalovat stěny barvou nebo položit tapetu v tlumené barvě.

Krok 3: Koberce a podlahy, které odraží charakter anglického stylu v interiéru

Krok 4: Nástěnné dekorace a doplňky v anglickém stylu

Nástěnné dekorace jsou důležitým prvkem uspořádání kanceláře či pracovny v anglickém stylu. Můžete to udělat tradičním způsobem a pověsit na stěny obrazy v ozdobných rámech s motivem krajiny, portréty nebo obrazy s historickou tematikou. Pamatujte, aby nepřehánět s množstvím nástěnných dekorací, abyste zachovali elegantní vzhled místnosti. Aranžmá kanceláře či pracovny v anglickém stylu má působit útulně, ale nemělo by vzbuzovat dojem chaosu nebo nepořádku.

Domácí pracovnu v anglickém stylu se ovšem vyplati vyzdobit. Kromě nástěnných dekorací je dobré vnést do pracovny v anglickém stylu hrnkové rostliny a pokojové květiny. Interiér domací kanceláře v anglickém stylu je také dobrým místem pro umístění keramických, dekorativních váz. Stejně jako v případě nástěnných dekorací, i v tomto případě pro uspořádání domací kanceláře v anglickém stylu byste měli pamatovat na umírněnost, dobrý vkus a nepřehánět to s počtem prvků.

Krok 4: Nástěnné dekorace a doplňky v anglickém stylu

Krok 5: Interiérové osvětlení do pracovny v anglickém stylu

Osvětlení je klíčovým prvkem uspořádání jak domácí, tak firemní kanceláře. Křišťálové lustry nebo vintage závěsná svítidla dodají místnosti jedinečnou záři a zároveň odrážejí jedinečný charakter kancelářského uspořádání v anglickém stylu. Nezapomeňte na stojací lampy, které by měly být funkční a zároveň dekorativní. Díky stolním lampám bude psací stůl v anglickém stylu patřičně osvícen.

Interiérový design v anglickém stylu - shrnutí

Uspořádání domácí kanceláře v anglickém stylu je vynikající volbou pro lidi, kteří oceňují klasický a elegantní design interiéru. Výběr správných barev, nábytku, nástěnných dekorací, osvětlení a doplňků vytvoří kancelář, která ma styl a eleganci.

Pamatujte, že anglický styl aranžmá vám také dává velkou svobodu přizpůsobit jej svým vlastním preferencím, takže si ho můžete upravit podle svého individuálního vkusu. Bez ohledu na to, zda se chystáte zařídit pracovnu v klasickém anglickém stylu nebo do modernější verze tohoto stylu, klíčový je smysl pro detail a výsledný harmonický vzhled celé místnosti.

Zpět