Jaký nábytek zvolit do obývacího pokoje v podkroví se šikmými stropy?

27.09.2024

Obývací pokoj se se šikmými stropy je jistě neobvyklým místem, ale vzhledem k jeho atypickému tvaru je snadné jej proměnit v jedinečný prostor. Rozhodně bychom se takového obývacího pokoje neměli bát, protože zařizování obývacího pokoje se šikmými stropy pro nás může být nevšední výzvou a dobrodružstvím. Šikmé stropy jsou typické pro podkroví, a aby byl pokoj funkční, musí být řádně vybaven. Ne každý nábytek bude fungovat v místnosti se šíkmými stropy.

Výběr správného vybavení nám jako uživatelům takového obývacího pokoje poskytne maximální komfort. Podívejme se, jak vybrat nábytek do obývacího pokoje se šikmými stropy.

Jaký nábytek zvolit do obývacího pokoje v podkroví se šikmými stropy?


V tomto článku:

1. Jak vybrat nábytek do obývacího pokoje s šikmými stropy? Nábytek do podkroví

2. Jaký nábytek se bude hodit do podkroví? Čalouněný a užitkový nábytek - jaký nábytek do podkroví vybrat?

3. Hotová nábytková sestava nebo nábytek na míru? Jaký nábytek vybrat do podkrovní místnosti se šikmými stropy?

4. Jaké barvy nábytku budou nejlepší do obývacího pokoje v podkroví? Jak sladit nábytek? Nábytek do podkroví

5. Obývací pokoj nebo malý šatník v podkroví? Šatní skříň do místností se šíkmými stropy - jak zařídit šatní skříň v podkrovním obývacím pokoji?



Jak vybrat nábytek do obývacího pokoje s šikmými stropy? Nábytek do podkroví

Zařizování podkrovní místnosti je především o výběru funkčního nábytku, který se pod šikmé stropy nejen vejde, ale také bude funkční. Z tohoto důvodu by volba vhodného nábytku do obývacího pokoje do podkroví měla obsahovat především nízký nábytek. Správně zvolený nábytek dokonale zapadne pod šikmé stropy a budeme s ním opravdu spokojeni.

Do této skupiny patří především komody a nízké knihovny. V kategorii čalouněného nábytku, vhodnou volbou budou nízké pohovky a malé rohové sedací soupravy.

Lze použít jen nízký nábytek?

Nízký nábytek je přirozenou volbou do podkrovní místnosti nábytku, ale to neznamená, že se musíme úplně vzdát vysokých vitrín a regálů nebo šatních skříní. Pokud má obývací pokoj na jedné straně šikmý strop, můžeme k druhé stěně snadno umístit vyšší nábytek.

Nízký nábytek vnáší do interiéru lehkost, takže pokud můžeme, měli bychom se vyvarovat přidávání dalšího vysokého nábytku. Zkusme zvolit do podkroví nižší nábytek, který se vejde do výklenku pod šikmým stropem. Díky tomu budeme moci prostor vhodně využít.

Je multifunkční nábytek zde dobrou volbou? Využijte nízkého prostoru!

Funkční podkrovní obývací pokoj je místo, které stojí za to zařídit chytře, jako praktickou a funkční místnost. Ideálním řešením je proto proto multifunkční nábytek, který umožňuje praktické uspořádání. Malé modely budou stejně funkční jako velké kusy nábytku, které nebude multifunkční.

Podkrovní místnosti vyžadují chytré plánování při nákupu nábytku a uspořádání takového prostoru. Multifunkční nábytek, který je mimořádně funkční, bude zde proto ideální volbou. Díky multifunkčním modelům pro nás bude snazší vybrat perfektní nábytek. Vyplatí se vybrat nízký nábytek, ale není to nutné.

Jak vybrat nábytek do obývacího pokoje s šikmými stropy? Nábytek do podkroví

Jaký nábytek se bude hodit do podkroví? Čalouněný a užitkový nábytek - jaký nábytek do podkroví vybrat?

Nábytek do podkroví, kde jsou šikmé stropy by neměl být vybrán náhodně. Dobré plánování a vhodně zvolený nábytek bude v interiéru vypadat jedinečně. Za zmínku stojí, že v podkrovním obývacím pokoji by nemělo být příliš mnoho vybavení. Ideálně se zde proto osvědčí multifunkční nábytek.

Příkladem takového nábytku jsou rohové sedací soupravy s funkcí spaní, relaxační křesla nebo konferenční stolky s úložnými přihrádkami. Pohovka do podkrovní místnosti může mít úložný prostor, šatní skříň zase praktické šuplíky pro uložení osobních věcí.

V obývacích pokojícjh se šikmým stropem dobře poslouží i nastěnné police a nízké noční stolky. Ideální budou minimalistické vzory i dekory a přiměřená výška nábytku. Totéž platí pro další místnosti se šíkmými stropy. Například v podkrovních ložnicích se často umisťují nízké japonské postele. Pokud vše dobře naplánujeme, budeme moci takový prostor snadno využít.

Jaký nábytek se bude hodit do podkroví? Čalouněný a užitkový nábytek - jaký nábytek do podkroví vybrat?

Hotová nábytková sestava nebo nábytek na míru? Jaký nábytek vybrat do podkrovní místnosti se šikmými stropy?

Vhodně zvolený níábytek vám umožní uspořádat pohodlný obývací pokoj i v podkrovní místnosti. Ne vždy nám však bude nabídka běžně dostupná v obchodech vyhovovat. Nábytek se vyplatí dokonale přizpůsobit našim potřebám – takové uspořádání je možné díky nábytku na míru. Individuálně navržený nábytek podle našich představ a potřeb nám umožní využít každý dostupný prostor a navíc dodá aranžmá jedinečný charakter.

Nábytek na míru bude mnohem dražší než standardní modely z obchodů, ale může být vynikající odpovědí na otázku, jak uspořádat obývací pokoj v podkroví. Nábytková sestava na míru zahrnuje nejen komody, stoly, židle a skříně, ale také rohové sedací soupravy a sedací soupravy. V místě, kde je šikmý strop, je vhodné umístit nízký nábytek, a vyšší modely - kde je výška stěny normální.

Ve skutečnosti není dostupný prostor pod šikmými stropy tak malý a ergonomie nábytku, který správně přizpůsobíme podkrovní místnosti, bude dostatečně velká, aby snadno vytvořila praktické a pohodlné aranžmá.

Hotová nábytková sestava nebo nábytek na míru? Jaký nábytek vybrat do podkrovní místnosti se šikmými stropy?

Jaké barvy nábytku budou nejlepší do obývacího pokoje v podkroví? Jak sladit nábytek? Nábytek do podkroví

Zajímavý nábytek vám umožní atraktivním způsobem uspořádat obývací pokoj se šikmými stropy. Ukazuje se však, že důležité jsou nejen rozměry nábytku do podkroví, ale také jeho barevné provedení. Nábytek do podkroví se vyplatí sladit tak, aby jeho barvy nerušily prostor a místnost opticky nezmenšovaly.

Světlé, tlumené barvy nábytku dodají interiéru lehkost a opticky jej zvětší. Dokonalá bude bílá, béžová, pastelové odstíny a šedá. To platí jak pro obývací stěny, tak i čalouněný nábytek. Světlé barvy přinesou útulnost a vytvoří harmonickou atmosféru. Pokud preferujeme výraznější barvy, vnesme je do místnosti v podobě doplňků.

Výběr barvy nábytku by neměl být náhodný. Barvy jsou obzvlášť důležité pří zařizování podkrovních místností, a to jak v dekoracích, tak i barvy stěn pod šikmými stropy.

Styl aranžmá místnosti, uspořádání podkroví a výběr nábytku do podkroví

K funkčnímu nábytku do podkroví patří i modely, které zdůrazňují charakter interiéru a jeho styl. Kromě toho, že bychom měli dobře využít prostor, měli bychom se postarat i o estetiku podkrovního obývacího pokoje. Šikmé stropy v uspořádání jsou zajímavým prvkem a funkční nábytek do podkroví by měl odpovídat stylu interiéru. Pokud máme problémy s výběrem odpovídajících modelü dostupných v obchodech, měli bychom se rozhodnout pro vybavení na míru.

Některé obchody nabízejí modely nábytku speciálně do podkrovních místností. Patří mezi ně specialně navržené nižší komody.

Jaké barvy nábytku budou nejlepší do obývacího pokoje v podkroví? Jak sladit nábytek? Nábytek do podkroví

Obývací pokoj nebo malý šatník v podkroví? Šatní skříň do místností se šíkmými stropy - jak zařídit šatní skříň v podkrovním obývacím pokoji?

Obývací pokoj je místem určeným k relaxaci, ale pokud jsou šikmé stropy opravdu neobvyklé, máme nízké zdí nebo si nevíme rady s uspořádáním, stojí za zvážení proměnit podkrovní místnost na šatník. Takové řešení bude velmi praktické, umožní nám získat spoustu úložného prostoru, i když výrazně zmenší prostor dostupný pro využití místnosti jako obývací pokoj.

Šatník v podkroví. Jaké šatní skříně do podkroví vybrat?

V šatní skříni určené do podkroví je důležité vhodně využít dostupný prostor. Nejlepší je vybrat si šatní skříně na míru, které vám umožní vytvořit konstrukci, která ideálně využije prostor dostupný pod šikmými stropy. Modulární nábytek bude také vhodným řešením.

Zpět