Jaký plánovač koupelen si vybrat?

13.12.2024

Jak navrhnout koupelnu? Není to vůbec jednoduchý úkol, protože v tomto často malém prostoru musí jednotlivé kusy vybavení k sobě nejen perfektně ladit, ale také být funkční. Pokud si úplně nevíte rady, jak zařídit svou vysněnou koupelnu, můžete použít nástroj, který vám pomůže zařídit interiér – je to plánovač koupelen!

Co potřebujete vědět o plánovači, než se rozhodnete pro jeho výběr? Jaké bezplatné omline programy pro návrh koupelen můžeme doporučit? Mohou konkurovat placeným programům pro navrhování interiéru? Existuje mnoho otázek a my se pokusíme na ně odpovědět níže.

Jaký plánovač koupelen si vybrat?


V tomto článku:

1. Plánovač koupelen - co stojí za to vědět?

2. Plánovač koupelen zdarma – který si vybrat a proč?

3. Vyplatí se pořídit si placený plánovač?

4. Vizualizace koupelny

5. Proč je koupelnový plánovač dobrou volbou?



Plánovač koupelen - co stojí za to vědět?

Pokud nechcete utrácet spoustu peněz za pomoc interiérových architektů či designerů, je bezplatný online plánovač koupelen dokonalým řešením. Při plánování dispozice a výzdoby celé koupelny je důležitý každý detail. Online plánovač koupelen vám umožní nejen udělat vizualizaci, ale také odhadnout náklady na rekonstrukci. Pokud jste někdy přemýšleli, zda máte estetické cítění, online program interiérového designu je skvělý způsob, jak si to ověřit.

Nevíte, kam umístit sprchový kout nebo sprchovou vaničku, jaké zvolit koupelnové osvětlení a jaká sanitarní keramika se bude nejlépe prezentovat na vašich stěnách? Software pro návrh koupelny je dokonalým nástrojem, který vám pomůže toto zjistit – a je zcela zdarma.

Při výběru plánovače byste měli věnovat pozornost možnosti uložení a úprav projektu, možnosti 3D vizualizace a zda je program zcela zdarma. Dokončení koupelny je docela výzva, ale s pomocí správného nástroje to může být mnohem jednodušší. Jaký plánovač zvolit pro návrh koupelny? Dáme vám tip!

Plánovač koupelen - co stojí za to vědět?

Plánovač koupelen zdarma – který si vybrat a proč?

Internet je skvělé místo, které může nabídnout řešení mnoha problémů. Najdete zde také plánovače koupelen, včetně těch, za které vlastně nic nezaplatíte. Bezplatné plánovače jsou k dispozici online nebo ke stažení do počítače a určitě vám pomohou navrhnout interiér koupelny svépomocí.

Jaké jsou nejlepší softwary? Nezapomeňte se podívat na náš seznam bezplatných plánovačů koupelen.

  • Roomsstyler je bezplatný program s rozsáhlou knihovnou souborů různých značek – k jeho používání se stačí zaregistrovat; Kromě vytvoření vlastních návrhů koupelen se můžete podívat i na návrhy jiných lidí, takže tam najdete i spousty inspirace;

  • bezplatný online plánovač - 3D vizualizace BauMax je plně intuitivní nástroj, který vám umožní navrhnout vaši koupelnu a další interiéry; tento bezplatný plánovač nabízí četné možnosti, díky jeho použití jste schopni vytvořit 3D vizualizaci místnosti a seznámit se s odhadovanými náklady na pořízení jednotlivých kusů zařízení; tento program je vhodný nejen pro 3D návrh koupelny, ale i pro navrhování dalších místností;

  • Power Net + 2012 - nevázaný na žádnou značku a zcela bezplatný program s velmi širokou základnou dostupných produktů na výběr; svůj projekt tam můžete nejen uložit, ale také vytisknout; Power Net + 2012 se skvěle hodí i pro zařizování dalších interiérů, jako je kancelář nebo kuchyně;

  • SketchUp Online – bezplatná verze aplikace SketchUp, která je dostupná ve webovém prohlížeči; program obsahuje profesionální nástroje a velkou knihovnu produktů.

Výše uvedené programy jsou jednoduché a nabízejí mnoho užitečných nástrojů pro tvorbu designu koupelny. Použitím jednoho z nich můžete s patřičnou péčí sladit jednotlivé prvky interiéru v čase, který vám vyhovuje. Díky online vizualizaci můžete svou koupelnu vidět mnohem dříve, než bude ve skutečnosti hotová.

Plánovač koupelen zdarma – který si vybrat a proč?

Vyplatí se pořídit si placený plánovač?

Pokud stojíte před výběrem programu pro plánování koupelny, musíte vědět, že existují i placené možnosti - například Cad Decor, placená PC verze SketchUp, Auto CAD nebo InteriCAD T6. Jedná se o profesionálnější řešení s širokou škálou pokročilých funkcí a detailních dat. Pokud hodláte navrhovat interiéry profesionálně nebo máte dobré zkušeností v plánování interiérového designu, vyplatí se investovat do placeného plánovače pro profesionály. V případě jednorázového použití určitě stačí využít bezplatné programy, které mají všechny potřebné funkce.

Zajímavou možností, kterou můžete zvážit, pokud nemáte čas navrhovat si koupelnu sami, je využít služby plánování v BauMax. Stačí poslat projektantům e-mail ve kterým uvedete své preference ohledně - barvy, typu obkladů či rozměrů sanitární techniky - a uvést informace o rozměrech místnosti a jejích vlastnostech. Využitím služby plánování koupelny od kvalifikovaných specialistů ušetříte čas a budete mít záruku, že váš interiér bude vypadat dokonale.

Vyplatí se pořídit si placený plánovač?

Vizualizace koupelny

Zdaleka nejzajímavější funkcí online plánovačů interiérů je schopnost vizualizace. Navrhování koupelny je složité – ale v tomto případě máte na dokončení online návrhu tolik času, kolik chcete. Jeden po druhém si můžete ověřit, jak budou jednotlivé prvky interiéru vypadat dohromady.

Možnost vizualizace umožňuje navrhnout každý detail samostatně, takže výběr koupelnového nábytku, oken, dveří a všech prvků vybavení do interiéru koupelny je potěšením. S většinou programů můžete vytvářet 2D a 3D vizualizace. Téměř každý z nich navíc umožňuje uložit návrh koupelny a umožňuje jej vytisknout nebo poslat na e-mailovou adresu, takže můžete vytvořit několik různých vizualizací.

Koupelnový plánovač umožňuje také změny v návrhu. Pokud chcete po vytvoření a vytištění svého návrhu přece něco změnit, můžete tak učinit bez problémů.

Vizualizace koupelny

Proč je koupelnový plánovač dobrou volbou?

Koupelna je typ místnosti, kde často trávíte mnoho času – relaxací ve vaně, pořádáním malých domácích spa ritualů nebo romantickým večerem ve vaně plné voňavé pěny. Pokud nemůžete využít placených služeb interiérového designéra, nejsnáze koupelnu navrhnete pomocí vhodného programu.

Nezávislý plánovač, tedy program pro návrh koupelny, je perfektní volbou, pokud jste se ještě nerozhodli pro konkrétní značku. Pomocí tohoto nástroje můžete do svého projektu zahrnout sanitární zařízení od různých výrobců.

Díky předchozí vizualizaci místnosti uvidíte, jak budou dané prvky zařízení vypadat pohromadě a vyhnete se běžným estetickým chybám a také těm, které by mohly narušovat vaše každodenní fungování. Těžko odhadnout, zda se k vaně vejde koupelnový radiátor, zda k ní nebude příliš blízko umístěno WC a zda se vejde sprchový kout. Díky programům, které vám umožní navrhnout si vysněnou koupelnu, můžete vidět, jak budou s vybranou sanitarní keramikou vypadat různé typy obkladů a dlažeb, kam je nejlepší umístit osvětlení a jaký typ osvětlení zvolit. Při zařizování dokonalého interiéru je třeba pečlivě vybrat každý prvek – a díky bezplatným programům můžete jejich výběru věnovat tolik času, kolik chcete.

Můžete si tak snadno uspořádat koupelnu, která bude nejen estetická ale i funkční. Toho docílíte pomocí online koupelnových plánovačů, které vám umožní virtuálně navrhnout každý, i ten nejmenší prvek koupelnového vybavení.

Zpět