Koupelna bez obkladů? Podívejte se na naše návrhy!

05.12.2024

Zařízení koupelen jsou obvykle projekty, kde hlavní povrchovou úpravou stěn a podlah jsou dlaždice. Obklady a dlažby si získaly oblibu v koupelnách díky své trvanlivosti a voděodolnosti. Jsou ale obklady a dlažby jediným řešením pro povrchovou úpravu koupelny? Je možné navrhnout moderní koupelnu bez obkladů?

Samozřejmě! Inovativní technologická řešení se dostala i do úprav interiérů, a proto obklady a dlažby nejsou v současné době jediným řešením do koupelny. Moderní koupelna bez obkladů může být stejně estetická a funkční jako s nimi. Jaké alternativy lze zvolit? Podívej se níže!

Koupelna bez obkladů? Podívejte se na naše návrhy!


V tomto článku:

1. Voděodolné obkladové panely – alternativa k tradičním keramickým dlaždicím v koupelně

2. Koupelna vymalovaná barvami – Barva místo obkladů do koupelny

3. Tapeta do koupelny místo obkladů

4. Vinylové obklady na stěny a podlahy, tedy funkční koupelna bez obkladů

5. Koupelna bez obkladů a dlažeb – přírodní kámen do koupelnových prostorů

6. Koupelna bez obkladů na stěně – inovativní benátský štuk

7. Návrhy koupelen s přírodním dřevem místo obkladů

8. Aranžmá koupelen bez obkladů a dlažeb



Voděodolné obkladové panely – alternativa k tradičním keramickým dlaždicím v koupelně

Můžete použít obkladové panely vyrobené z PVC, MDF nebo dřeva. Tyto panely se snadno instalují a jsou dostupné v různých dekorech a barvách, vše proto, aby vyhovovaly zvolenému stylu vaší koupelny. Při nákupu pamatujte vybrat voděodolné modely obkladových nástěnných panelů.

Obkladové panely jsou oblíbeným a praktickým řešením pro dokončení koupelny. Mohou nahradit tradiční keramické dlaždice a dodají místnosti moderní vzhled a charakter. Jsou vyrobeny z různých materiálů, jako je PVC, MDF, akryl nebo přírodní kámen. PVC obkladové panely jsou odolné proti vlhkosti a snadno se instalují, zatímco MDF obkladové panely lze natírat barvou. Laminátové obkladové panely kombinují estetiku s odolností, zatímco akrylové panely jsou hladké a odolné vůči plísním. Na druhou stranu kompozitní panely jsou odolné proti vlhkosti a poškození. Výběr obkladových panelů umožňuje zajímavé uspořádání koupelny, přizpůsobené individuálním estetickým preferencím a funkčním potřebám.

Novinkou v případě obkladových panelů jsou obkladové panel z SPC. Kompozit SPC je extrémně pevným a odolným řešením pro to, aby koupelna bez obkladů na stěně vypadala skutečně úchvatně a jedinečně. Velkou výhodou panelů z SPC je schopnost imitovat jiné materiály, včetně dřeva, přírodního kamene a dlaždic.​

Koupelna vymalovaná barvami – Barva místo obkladů do koupelny

Vyberte si pro vymalování stěn vaší koupelny kvalitní nátěr, který je velmi odolný vůči vlhkosti a plísním. Malování vám umožní dát místnosti jedinečný vzhled a barvu. Pokud máte zájem o levnou koupelnu bez obkladů, může být vhodným řešením právě použití nástěnných barev.

Barva do koupelny je skvělým řešením, pokud chcete dát své koupelně nový vzhled a zároveň se vyhnout tradičním obkladům. Vyplatí se vybrat kvalitní barvu, která je speciálně navržena pro koupelny, a která je odolná vůči vlhkosti a plísním. Díky tomu si stěny udrží déle svěží vzhled a zároveň se snáze udrží v čistotě.

Malováni umožňuje uplatnit svou kreativitu v aranžmá, umožňuje vám vybrat si oblíbenou barvu nebo vytvořit jedinečné vzory. Pamatujte však na správné větrání, které pomůže udržet v koupelně přiměřenou vlhkost a ochrání barvu před poškozením. Pomocí barvy můžete vytvořit útulný a personalizovaný prostor, který odráží váš styl a vkus.

Vymalovat koupelnu místo obkladů je dobrý způsob, zvláště mimo vlhké zóny. Ve sprše nebo nad vanou nemusí být barva tak odolná přímému kontaktu s vodou, je lepší se rozhodnout pro odolnější řešení.

Koupelna vymalovaná barvami – Barva místo obkladů do koupelny

Tapeta do koupelny místo obkladů

Na trhu jsou dostupné speciální tapety určené do koupelny, které jsou odolné proti vlhkosti. Vyberte si tapetu s motivem, který odpovídá vašemu vkusu a stylu vaší koupelny. Koupelnová aranžmá s tapetami místo obkladů jsou výjimečně a plné dynamiky, a díky tapetám je proměníte v originální prostory.

Koupelna s tapetami místo tradičních obkladů je zajímavým trendem v interiérovém designu. Tapeta může koupelně dodat charakter a jedinečný styl a vytvořit tak příjemnou atmosféru. Dnes jsou k dispozici speciální tapety odolné proti vlhkosti, které jsou ideální pro použití v koupelně. Můžete si vybrat z mnoha různých vzorů, barev a textur, aby vyhovovaly vašim preferencím. Tato alternativní možnost šetří čas a náklady ve srovnání s tradičními obklady a zároveň nabízí mnoho příležitostí k vytvoření personalizovaného a jedinečného vzhledu této místnosti.

Vyplatí se však dbát na správné větrání a údržbu, aby tapeta ve vlhkém prostředí koupelny měla dlouhou životnost. Tapeta, stejně jako barva, může fungovat hůře v mokrých zónách, ve sprše, nad umyvadlem a nad vanou.

Vinylové obklady na stěny a podlahy, tedy funkční koupelna bez obkladů

Vinylové obklady jsou populárním řešením pro povrchové úpravy, včetně takových místností, jako jsou koupelny. Jedná se o tenké desky vyrobené z vinylu, které jsou vysoce odolné proti vlhkosti a plísním, díky čemu jsou ideální pro použití v koupelně. Vinylové obklady se dodávají v různých barvách, vzorech a texturách, které mohou imitovat dřevo, dlaždice, kámen a další materiály, což vám dává možnost vybrat si požadovaný styl pro váš prostor.

Jednou z hlavních výhod vinylových obkladů je jejich snadná instalace. Lze je lepit na stěny nebo instalovat pomocí zámkového sytému, stejně jako u podlahové desky, což celý proces usnadňuje a zrychluje. Vinylové obklady jsou navíc snadné na údržbu, což vám umožňuje déle zachovat jejich původní svěží vzhled. Lze je namontovat jak na stěny v koupelně místo obkladů, tak na podlahy v koupelnách. Budou dobře fungovat i ve sprše.

Vinylové obklady jsou díky svým vlastnostem vhodnou volbou pro lidi, kteří hledají atraktivní alternativu k tradičním keramickým obkladům v koupelně. Jsou zárukou odolnosti, estetiky a funkčností v jednom produktu.

Vinylové obklady na stěny a podlahy, tedy funkční koupelna bez obkladů

Koupelna bez obkladů a dlažeb – přírodní kámen do koupelnových prostorů

Pokud máte rádi přírodní aranžmá, můžete na stěny nebo podlahu koupelny použít přírodní kámen. Kámen je odolný a dodává místnosti elegantní vzhled.

Přírodní kámen je elegantní a odolný materiál, který se skvěle hodí do koupelny. Jeho přirozená krása a jedinečné vzory dodávají prostoru luxusní vzhled. Lze jej použít na podlahu, stěny nebo pracovní desky, co koupelně dodá jedinečný a atraktivní charakter. Přírodní kámen je odolný proti vlhkosti a snadno se čistí, takže je ideální volbou do tohoto vlhkého prostředí.

Díky bohaté paletě barev a rozmanitých struktur se každá koupelna s povrchovou úpravou z přírodního kamene stává krásným a personalizovaným místem pro relaxaci a hygienu. Pokud sníte o jedinečné koupelně bez obkladů na stěnách či dlažbě na podlaze, může být volba přírodního kamene zajímavou alternativou.

Koupelna bez obkladů na stěně – inovativní benátský štuk

Benátský štuk je hladká omítka, velmi elegantní, co dodává místnosti jedinečný charakter. Je také odolná proti vlhkosti, takže je vhodnou volbou do koupelny.

Benátský štuk je unikátním typem povrchové úpravy, který dodává prostoru elegantní a luxusní vzhled. Je vyroben z hladké a lesklé sádry, díky čemu dodává povrchu efekt mramoru nebo přírodního kamene. Vyznačuje se vysokou kvalitou, životností a odolností proti vlhkosti, což z něj dělá ideální řešení i do koupelen. Benátské štuky jsou k dispozici v různých barvách, takže je můžete přizpůsobit individuálním preferencím a stylu interiéru. Jejich jedinečná textura a elegance vytváří velkolepý, poutavý efekt, a koupelna získává jedinečný vzhled.

Alternativně můžete místo benátského štuku použít i jiné minerální omítky.

Koupelna bez obkladů na stěně – inovativní benátský štuk

Návrhy koupelen s přírodním dřevem místo obkladů

Rizikovou volbou ve vlhkém prostředí koupelny může být samozřejmě dřevo. Existují však speciální druhy dřeva, jako je teak a cedr, které jsou odolnější vůči vlhkosti. Dřevo lze použít na vybrané části stěn nebo na podlahu, aby koupelně dodalo útulnost a teplo.

Dřevo v koupelně je teplé a přirozené řešení, které dodává interiéru útulnost a atraktivní vzhled. Dá se použít různými způsoby, například na podlahu, stěny, strop nebo i ve formě nábytku. Dřevo nejen dodává interiéru jedinečnou atmosféru, ale také vytváří klidné a relaxační místo k odpočinku. Chcete-li použít dřevo v koupelně, musíte vybrat vhodné druhy dřevin, které jsou odolné vůči vlhkosti a zajistit jim dostatečnou ochranu, aby si po dlouhou dobu zachovaly svou odolnost a krásu.

Dřevo v koupelně je skvělou alternativou k tradičním keramickým obkladům, které vám umožní vytvořit personalizovaný a útulný koupelnový prostor.

Aranžmá koupelen bez obkladů a dlažeb

Než se rozhodnete zařídit si koupelnu bez obkladů a dlažeb, vyplatí se poradit se s profesionálním interiérovým designérem nebo odborníkem, aby vám pomohl vybrat ty správné materiály, které budou trvanlivé a odolné vůči podmínkám převládajícím v koupelně. Rovněž stojí za to pamatovat na správné větrání, které zajistí optimální vlhkostní podmínky v místnosti.

Zpět