Nejmódnější tapety do obývacího pokoje

24.10.2024

Obývací pokoj je jednou z nejdůležitějších místností v domě. Je to místo, kde trávíme čas s rodinou a přáteli, odpočíváme po práci a relaxujeme po náročném dni. Proto je důležité, aby byl obývací pokoj nejen pohodlný, ale také stylový – módní vzhled interiéru je nesmírně důležitý. Jedním z nejjednodušších a nejúčinnějších způsobů, jak dát vašemu obývacímu pokoji nový vzhled, je použití tapety.

Tapety jsou všestranným dekorativním prvkem, který vám umožní vyjádřit svůj vlastní styl a osobnost. Možností při výběru tapet do obývacího pokoje je mnoho a konečná volba závisí na našich preferencích a stylu aranžmá. Níže uvádíme některé z nejmódnějších typů tapet, které můžete zvážit, abyste osvěžili svůj obývací pokoj.

Nejmódnější tapety do obývacího pokoje


V tomto článku:

1. Geometrické tapety do moderních obývacích pokojů

2. Botanická tapeta na zeď

3. Retro je stále v módě

4. Metalické vzory a barvy tapet na stěny v obývacím pokoji

5. Ve světě trojrozměrných dojmů



Geometrické tapety do moderních obývacích pokojů

Tapety s geometrickými vzory jsou jedním z nejžhavějších trendů v interiérovém designu. Klasické vzory, jako je diamant, cik cak, trojúhelníkový a mřížkový vzor, dodávají obývacímu pokoji moderní a elegantní vzhled. Geometrické tapety jsou k dispozici v různých barvách, což umožňuje sladit je se zbytkem aranžmá.

Geometrické vzory moderních tapet do obývacího pokoje jsou jedny z nejmódnějších tapet na stěnu do obývacího pokoje. Jsou to nejen elegantní tapety do obývacího pokoje, ale je to také stylová zaležitost do moderních interiérů. Takovou dekorativní tapetu do obývacího pokoje je však nutné pokládat velmi opatrně, protože i mírný posun může způsobit, že vzor bude vypadat neesteticky a zkazí celé uspořádání obývacího pokoje.

Dekorativní tapety do obývacího pokoje s moderním, geometrickým vzorem nemusí mít složitý vzhled. Naopak, čím jednodušší vzor, tím lépe bude taková dekorativní tapeta působit v moderních minimalistických aranžmá.

Barvy takových tapet mohou být také velmi rozmanité. Nejmódnější tapety roku 2023 do moderního obývacího pokoje mají spíše pastelové barvy a barva vzoru je často kombinována s šedou nebo bílou.

Geometrické tapety do moderních obývacích pokojů

Botanická tapeta na zeď

Vnášení přírody do interiéru je jedním z hlavních trendů ve výzdobě obývacího pokoje. Tapety s rostlinnými, květinovými nebo listovými motivy jsou výbornou volbou pro lidi, kteří chtějí vnést svěžest a příjemnou atmosféru do interiéru. Díky takovým tapetám můžete vytvořit dojem, že obývací pokoj je obklopen krásnou zahradou.

Dekorativní tapety do obývacího pokoje v botanickém stylu jsou skvělou volbou pro ty, kteří se rádi obklopují zelení. Rostlinné motivy většinou vycházejí z barev přírody, takže taková tapeta na zeď bude v zemitých nebo zelených odstínech.

Tapeta ve stylu botanic chic oživí aranžmá obývacího pokoje. Hodí se do klasických i moderních interiérů. Moderní tapety na zeď s rostlinným motivem budou ve své podobě úspornější, klasické varianty mívají barevné, květinové vzory. Díky obrovské rozmanitosti si snadno vyberete tu správnou tapetu na zeď do obývacího pokoje.

Kolekce tapet s botanickými motivy jsou stále populárnější, a proto jsou tapety imitující přírodu často k vidění v aranžmá. Jedná se o tapety do ložnice, obývacího pokoje a dokonce i kuchyně. Existují jak tapety s jednoduchými motivy, tak tapety s bohatým, tropicko-exotickým motivem a množstvím barev.

Botanická tapeta na zeď

Retro je stále v módě

Retro styl je stále přítomen v aranžerských trendech interiérového designu. Tapety se vzory a barvami z 60. a 70. let minulého století připomínají staré časy a dodávají obývacímu pokoji jedinečný charakter. Pro vintage efekt můžete si vybrat tapety s abstraktními vzory nebo květinovými motivy.

Takové tapety do obývacího pokoje lze umístit jak na všechny stěny, tak jako dekorativní akcent na jednu stěnu. Často se lepí na části stěny – tapeta do obývacího pokoje pak vytváří jedinečný dekorativní prvek jako obraz nebo plakát.

Tapeta do obývacího pokoje v retro stylu zahrnuje jedinečné vzory a barvy tapet, které se budou hodit nejen k retro aranžmá, ale také k dekoraci stěn obývacího pokoje ve vintage, industriálním, rustikálním nebo venkovském stylu. Tyto elegantní tapety a jedinečné vzory tapet vytvářejí útulný interiér, proto stojí za to zvážit tyto tapety, když chcete vytvořit teplé aranžmá a hledáte způsoby, jak vytvořit útulný obývací pokoj.

Tapety s retro vzory najdou své místo i v moderních stylizacích. Dekorativní vzory jsou řidší a používají se tlumenější barvy, ale tyto jedinečné tapety jsou ojedinělou dekorací do minimalistických obývacích pokojů v moderním stylu a často oživí nudné aranžmá. Moderní tapety na zeď s retro vzory se většinou umisťují na část stěny, méně často na jednu celou stěnu. Jedná se o doplňkovou dekoraci interiéru, nikoliv o dominantu či pozadí pro ostatní prvky aranžmá.

Retro je stále v módě

Metalické vzory a barvy tapet na stěny v obývacím pokoji

Pokud chcete do svého obývacího pokoje vnést trochu glamour lesku a luxusu, měli byste zvážit volbu metalické tapety. Stříbro, zlato nebo měď v kombinaci s jemným leskem dodávají interiéru eleganci. Takové tapety krásně odrážejí světlo a vytvářejí jedinečnou atmosféru.

Tapety na zeď v metalické barvě s leskem budou vypadat skvěle zejména v moderních, módních interiérech. Rovněž glamour aranžmá obývacího pokoje bude z takové dekorativní tapety velmi těžit. Tapeta s metalickým leskem do obývacího pokoje se bude dobře prezentovat i v loftových nebo minimalistických interiérech. Tyto módní tapety do obývacího pokoje vypadají dobře v kombinaci s jednoduchým světlým nábytkem.

V případě metalických tapet mají mnoho vzorů. Jedinečné tapety na zeď s metalickým leskem jsou samy o sobě jedinečnou dekorací, takže pokud se zde objeví vzory, jde většinou o geometrické vzory s minimalistickou formou. S minimalistickými vzory tapet vypadají barvy a metalický lesk nejlépe. To zajistí, že se vyhnete chaosu či přeplácaní ve výzdobě a povrchová úprava stěny bude prostě příjemná na pohled.

Metalické vzory a barvy tapet na stěny v obývacím pokoji

Ve světě trojrozměrných dojmů

3D tapety jsou inovativním řešením, které může dodat obývacímu pokoji jedinečný charakter. Díky trojrozměrnému efektu můžete vytvořit iluzi prostoru a hloubky. To je vynikající volba pro lidi, kteří hledají opravdu neobvyklá řešení pro výzdobu stěn.

Krásné 3D tapety mohou mít jak geometrický vzory, tak přírodní.

Nejlepší vzory tapet jsou ty, které dokonale zapadnou do aranžmá celého obývacího pokoje. V případě 3D tapet do obývacího pokoje je dobré dbát na to, aby vzory a barvy tapety příliš nerušily. Příliš vyrazné barvy nebo chaotické vzory nejenže nebudou ozdobou stěny, ale také vnesou do místnosti pocit chaosu, a to přece nechceme.

Tapeta do obývacího pokoje by proto měla být zajímavá, ale dostatečně jemná, aby tvořila příjemné na pohled pozadí. Moderní tapety se zaměřují na minimalistický design, ale pokud preferujete bohatší výzdobu interiéru, nic vám nebrání ve výběru dalších modelů a jiných vzorů dekorativních tapet.

Zpět