Podzim 2024 - nechte se unést boho stylem

08.09.2024

Design interiérů Boho potěší po celý rok, ale na podzim roku 2024 si tento typ stylu bydlení získal zvláštní oblibu. Charakteristické vlastnosti boho stylu, tedy svoboda, teplo a útulnost, nám umožní přežít chladné dny a připravit se na zimu a její výzvy. Tlumené barvy, živé rostliny v boho interiérech a individualismus jsou také něco, co vybízí k aranžmá v tomto neobvyklém stylu.

Styl boho odkazuje na svobodu a útulnost, proto stojí za zvážení vnést jej letos na podzim i do našeho domu či bytu. Boho estetika a boho chic estetika umí potěšit, proto stojí za to představit tento styl nebo alespoň prvky boho stylu - boho je koneckonců nejpopulárnější styl roku 2024.

Podzim 2024 - nechte se unést boho stylem


V tomto článku:

1. Boho a boho chic styl - zemité barvy a barvy ladící s podzimem. Jaké barvy v boho stylu budou převládat na podzim 2024?

2. Charakteristické vlastnosti boho stylu - jaký nábytek a jaké doplňky zvolit do aranžmá v boho stylu na podzim 2024?

3. Co ještě charakterizují boho styl? Nábytek ve stylu boho s individuálním akcentem



Boho a boho chic styl - zemité barvy a barvy ladící s podzimem. Jaké barvy v boho stylu budou převládat na podzim 2024?

Na podzim 2024 budou dominovat v aranžmá interiérů barvy inspirované přírodou, které dokonale zapadají do boho estetiky. Teplé odstíny, jako je terakotová, okrová, hořčicová, olivově zelená a sytě hnědá barva jsou perfektní volbou pro ty, kteří chtějí svým domovům dodat útulnou atmosféru. Tyto barvy lze do aranžmá zakomponovat pomocí textilií, interiérových barev na stěny a drobných doplňků, jako jsou polštáře, deky nebo závěsy.

Boho chic estetika, která naplní boho interiéry, vnese do různých místností útulnost a teplo boho stylu. Nový bohémský styl bude vypadat dobře v obývacím pokoji, ložnici a kuchyni, stejně jako v koupelně a v předsíni. Boho chic lze použít jako leitmotiv pro úpravu celé domácnosti. Módní barvy stěn pak propojí různé místnosti.

Zemité barvy jsou díky své tlumené a univerzální povaze základem i pro mnoho dalších stylů interiérového designu, takže když nás boho chic omrzí, můžeme stylizaci rychle změnit na jinou.

Materiály vhodné pro boho stylizaci – co nás osloví na podzim 2024?

V aranžmá ve stylu boho hrají důležitou roli také struktury. Na podzim roku 2024 budou modní především látky s viditelnou strukturou, jako je vlna, len, manšestr nebo makramé. Tyto přírodní materiály přinášejí do interiéru nejen teplo, ale dodávají mu i hloubku a charakter. Vrstvení různých tekstur nebo tkaného koberce vzniká poutavá, smyslově příjemná kompozice.

Aranžmá bude kromě přírodních textilií doplněno i vhodnými materiály nábytku a doplňků. V boho stylu dobře poslouží dřevo a kámen, stejně jako proutí a bambus. Boho doplňky mohou být vyrobeny také ze skla nebo keramiky. Vyplatí se proto zvolit kvalitní materiály a doplňky v boho chic stylu.

Boho a boho chic styl - zemité barvy a barvy ladící s podzimem. Jaké barvy v boho stylu budou převládat na podzim 2024?

Charakteristické vlastnosti boho stylu - jaký nábytek a jaké doplňky zvolit do aranžmá v boho stylu na podzim 2024?

Podzim 2024 je také obdobím, kdy se do interiérů vrací nábytek a doplňky z přírodních materiálů. Dřevo, ratan, proutí a bambus a dokonce i syrový kámen se stávají základem pro aranžmá ve stylu boho. Boho styl totiž odkazuje na svobodu přírody. Nábytek do obývacího pokoje z masivu, který se vyznačuje jednoduchými liniemi a organickými tvary dokonale ladí s teplými, zemitými barvami. Velké, pohodlné pohovky, které vás zvou, abyste se zabořili do jejich měkkých polštářů, a nízké masivní konferenční stolky z přírodního dřeva jsou kvintesencí boho stylu letošního podzimu.

Důležitým prvkem jsou také ručně vyráběné doplňky. Makramé zavěšené na stěnách, proutěné koše, keramika a sošky z přírodních materiálů dodávají interiéru jedinečný charakter. Boho styl není o dokonalosti, ale o autenticitě a individuálním přístupu. Každý předmět, bez ohledu na to, zda je nový nebo nalezený na bleším trhu, má svůj vlastní příběh a přináší duši do interiéru boho chic.

Zaměřme se na přírodní stylizaci interiéru, tedy boho dekorace a doplňky s rostlinami

Interiéry ve stylu boho se neobejdou bez rostlin, které letos na podzim hrají primární roli. V interiérovém designu pro podzim 2024 jsou rostliny nejen doplňkem, ale často ústředním bodem celého aranžmá. Velké, rozložité kapradiny, monstery nebo dracaeny v dekorativních květináčích z ratanu nebo keramiky vnášejí do interiéru přírodní, organický prvek, který dokonale ladí se zbytkem boho estetiky. Rostliny vhodné do stylizací v boho stylu jsou nejen ozdobou, ale také zdrojem harmonie a rovnováhy v domácnosti – návrat k přírodním řešením charakterizující boho styl bude díky rostlinám jasně viditelný.

Rostliny lze do boho dekoru zakomponovat i pomocí látek a tapet. Letos na podzim budou modní vzory listů a květin, a to jak v podobě drobných jemných motivů, tak výraznějších, tropických potisků. Tapety v odstínech zelené nebo polštáře s rostlinnými motivy vnesou do interiéru další element přírody, která je kvintesencí boho stylu. Boho styl odkazuje k přírodě a vyplatí se jej zdůraznit výběrem boho chic doplňků a rostlinných motivů.

Podzimní interiéry a atmosférické osvětlení – jak podtrhnout boho atmosféru?

Osvětlení je obor interiérového designu, který je často podceňován při vyběru trendů interiérového designu. Světlo však hraje klíčovou roli při vytváření atmosféry interiéru a v boho stylu na podzim 2024 je osvětlení obzvláště důležité, protože dodává místnostem teplo a útulnost. Umožní vám osvěžit interiér a zavést odvážné změny v uspořádání. Ideální volbou jsou svítidla z přírodních materiálů jako je bambus, ratan nebo juta. Závěsné lampy s proutěnými stínidly vrhají jemné, rozptýlené světlo, které vytváří intimní a relaxační atmosféru.

Dalšími osvětlovacími prvky, které do interiéru vnášejí teplo, jsou svíčky a lucerny. Na podzim, kdy se dny zkracují a večery jsou chladnější, vytvářejí aromá svíčky s vůní koření, vanilky nebo santalového dřeva útulnou, smyslnou atmosféru, ideální pro odpočinek po dlouhém dni.

Přirozené osvětlení v podobě svíček podtrhuje i stylizaci v eko boho stylu. Tyto interiérové prvky jsou nejen krásné, ale i praktické.

Charakteristické vlastnosti boho stylu - jaký nábytek a jaké doplňky zvolit do aranžmá v boho stylu na podzim 2024?

Co ještě charakterizují boho styl? Nábytek ve stylu boho s individuálním akcentem

Boho styl je také prostorem k vyjádření sebe a své individuality. V sezóně podzim 2024 je u interiérového designu klíčové, aby každý pokoj měl svůj jedinečný charakter. Může to být meditační koutek s polštáři na podlaze, knihovna plná oblíbených knih nebo nástěnná galerie s fotografiemi a obrazy, které jsou pro nás důležité. Rodinné suvenýry a cestovatelské fotografie odpovídají boho stylu.

Vyjádřete se v boho stylu – podzim 2024 je plný vzrušení!

Personalizace aranžmá je neodmyslitelným prvkem boho. Interiéry v tomto stylu mají být především místem, kde se cítíme dobře a pohodlně, obklopeni předměty, které milujeme. Je to ideální příležitost, jak si domů přivézt suvenýry z cest, řemeslné výrobky nebo předměty, které pro nás mají zvláštní sentimentální hodnotu.

Individuální interpretace boho stylu aneb proč se vyplatí zvolit design interiéru ve stylu boho na podzim 2024?

Podzim 2024 je sezóna, ve které boho styl triumfuje v interiérovém designu a přináší s sebou teplo, přirozenost a eklektický šarm. Je ideální čas nechat se unést svobodným boho duchem a vytvořit prostor, který je nejen krásný, ale také autentický a plný osobního kouzla. Zemité barvy, přírodní materiály, bohaté struktury a množství rostlin dělají interiér útulným a harmonickým, což je v chladnějších podzimních dnech tak žádoucí. Boho styl umožňuje svobodu a kreativní experimenty, a tak si v něm najde něco pro sebe každý, kdo se rozhodne tento trend následovat.

Zpět