Romantický balkon Romea a Julie - nechte se unést jedinečným aranžmá

13.07.2024

Balkon Romea a Julie ve Veroně je jedním z nejromantičtějších míst na světě. Slavný balkon, kde podle legendy mladá Julie Kapuletová poslouchala vyznání lásky Romea Montecchiho, se stal symbolem nesmrtelné lásky. Tento nenápadný kus architektury, který se nachází v Casa di Giulietta ve Veroně, přitahuje každoročně statisíce turistů, kteří chtějí pocítit kouzlo lásky Shakespearova páru.

Pro mnoho návštěvníků se balkon stává inspirací k vytvoření vlastního romantického prostoru doma. Chceme-li také pocítit shakespearovskou tradici a ponořit se do historie Juliina domu, odkazujme na úpravu nádvoří Juliina domu, a balkon v romantickém stylu.

Romantický balkon Romea a Julie - nechte se unést jedinečným aranžmá


V tomto článku:

1. Balkon Julie a Romea - jedinečné aranžmá v romantickém stylu

2. Především rostliny, tedy jaké květiny zvolit na balkón v romantickém stylu?

3. Juliin dům s jedinečným balkonem - osvětlení pro romantický balkon

4. Jako Verona a balkon Julie a Romea – místo plné lásky, ale také patřičného vybavení

5. Jako Juliin balkon ve Veroně aneb jak vytvořit tu správnou atmosféru

6. Proč stojí za to se inspirovat neobyčejným milostným příběhem Romea a Julie? Slavný Juliin balkon u vás doma!



Balkon Julie a Romea - jedinečné aranžmá v romantickém stylu

Uspořádání balkonu ve stylu Romea a Julie nevyžaduje velké finanční náklady, ale rozhodně vyžaduje cit pro estetiku a srdce vložené do každého detailu. Slavný Juliin balkon je místem, které se stalo symbolem lásky Romea a Julie, a proto bychom měli tuto mimořádnou atmosféru v našem případě take vytvořit. Davy turistů v Juliině domě obdivují slavný balkon a návštěva Juliina domu bez tohoto bodu se zdá být nesmyslná.

Základem pro uspořádání romantického balkonu ve stylu toho pod kterým Romeo vyznal lásku Julii, je kombinací klasických prvků s notou tajemna a jemné elegance. Balkon by se svým uspořádáním měl stát místem, kde zapomenete na každodenní starosti a oddáte se snění.

Těm, kteří balkon Verony a Julie osobně nenavštívili, doporučujeme podívat se na fotografie dostupné na internetu. Návštěva muzea Juliina domu je povinným bodem výletů do Verony, ale pokud nemáme možnost jet tam osobně, určitě se podívejte na fotografie a zkuste si představit, jak by se Julia cítila na takovém balkoně ve městě Verona.

Balkon Julie a Romea - jedinečné aranžmá v romantickém stylu

Především rostliny, tedy jaké květiny zvolit na balkón v romantickém stylu?

Prvním krokem k vytvoření takového místa je výběr správných rostlin. Květiny jsou nepostradatelným prvkem každého romantického zákoutí. Vyplatí se vybrat popínavé rostliny, jako je břečťan, zimolez nebo různé odrůdy vinné révy, které vytvoří zelený závěs, dodají místu intimitu. Juliino město, Verona, je takové vegetace plné, vzhledem k tomu, že je ve městě málo místa, obrostl Juliin obytný dům vinnou révou, která oživila celou krajinu města.

Zapomenout nelze ani na růže, které jsou symbolem lásky. Růžové, červené a bílé růže v květináčích nebo jako liána budou dokonalým doplňkem kompozice. Díky vhodné vegetaci bude Juliina legenda v našem malém aranžmá dokonale viditelná.

Především rostliny, tedy jaké květiny zvolit na balkón v romantickém stylu?

Juliin dům s jedinečným balkonem - osvětlení pro romantický balkon

Dalším důležitým prvkem Juliina balkonu ve Veroně je vhodné osvětlení. Balkon Romea a Julie je především hrou světla a stínu. Nejlepším řešením zde budou subtilní LED světelné řetězy, které lze zavěsit na balustrádu nebo mezi rostliny. Skvělým řešením budou také svíčky ve stylových lucernách, které vytvaří hřejivou, romantickou atmosféru. Světlo by mělo navodit pocit tajemna a podtrhnout krásný milostný příběh nejslavnější dvojice milenců na světě.

Stojí za to připomenout, že světlo by mělo být měkké a rozptýlené, aby vytvořilo atmosféru vhodnou pro večerní rozhovory a společné chvíle. Pokud je balkon otevřený do okolní krajiny, je dobré ho pomocí osvětlení a rostlin trochu skrýt před zvědavymí pohledy zvenku– bude tak tichý a intimní jako Juliin balkon.

Juliin dům s jedinečným balkonem - osvětlení pro romantický balkon

Jako Verona a balkon Julie a Romea – místo plné lásky, ale také patřičného vybavení

Balkonový nábytek by měl být pohodlný a stylový. Nejlepším řešením je zde nábytek z přírodních materiálů, jako je dřevo nebo ratan. Malá sada: stůl a zahradní židle nebo křesla s měkkými polštáři budou perfektním řešením. Pro ty, kteří mají trochu více místa, bude dobrým nápadem umístit malou pohovku nebo lavici se spoustou polštářů a dek. Barvy látek by měly být tlumené – bílá, béžová, pudrově růžová nebo jemná zelená dokonale splynou s okolní přírodou.

Aranžmá ve stylu Juliina balkonu ve Veroně by mělo být tajemné a vypadat dokonale jak večer, tak v noci. Proto bychom se při výběru nábytku měli vzdát tmavých barev a volit světlejší barvy.

Vyplatí se pamatovat rovněž na doplňky. Dekorace na balkoně by měly být decentní, ale s charakterem. Zrcadla v ozdobných rámech, stylové květináče, keramické figurky a kovové dekorace jsou jen některé z možností. To vše by mělo spolu ladit a vytvořit jednotný celek. Zapomenout nelze ani na textilie – měkké zahradní polštáře, hřejivé deky nebo elegantní ubrousky, které dodají místu útulnost a udělají z balkonu rozšíření obývacího pokoje.

Balkon, pod kterým Romeo vyznal lásku Julii, je místem plným lásky, ale také tajemství a jedinečného charakteru. Vhodný výběr zajímavých prvků z něj udělá dokonalý prostor pro odpočinek a relaxaci bez ohledu na to, zda chceme odpočívat s milovanou osobou nebo sami.

Jako Verona a balkon Julie a Romea – místo plné lásky, ale také patřičného vybavení

Jako Juliin balkon ve Veroně aneb jak vytvořit tu správnou atmosféru

Důležitou roli při vytváření romantické atmosféry hraje také hudba. Tiché zvuky klasických skladeb nebo jemné instrumentální hudby budou dokonalým pozadím pro večerní setkání. Pro opravdové romantiky zvažte pořízení malého přenosného gramofonu nebo reproduktoru, který lze schovat mezi rostliny. Z reproduktorů může znět nejen hudba, ale i historie Juliina domu a jedinečný příběh velké lásky.

Zařídit balkon inspirovaný legendárním místem lásky Romea a Julií znamená také věnovat pozornost detailům, které mu dodají individuální charakter. Mohou to být ručně malované květináče, závěsy z jemné krajky nebo malé sošky zobrazující shakespearovské motivy. Je důležité, aby byl každý prvek dobře promyšlen a ladil se zbytkem aranžmá. Není zde ovšem vhodné umisťovat příliš mnoho prvků a doplňků. Lepší bude umírněnost, zato vhodné bude umístit na balkon více rostlin.

Jako Juliin balkon ve Veroně aneb jak vytvořit tu správnou atmosféru

Proč stojí za to se inspirovat neobyčejným milostným příběhem Romea a Julie? Slavný Juliin balkon u vás doma!

Romantický balkon je místem, které by mělo odrážet naši touhy a sny. Je to prostor, kde můžeme relaxovat, číst knihu, pít čaj nebo víno a především strávit výjimečné chvíle s milovanou osobou. Inspirování balkonem Romea a Julie si můžeme vytvořit svůj vlastní, jedinečný prostor, který bude nejen krásný, ale především plný emocí a krasných vzpomínek. Stojí za to dopřát si trochu romantiky a snů a vytvořit si místo, které se stane naším intimním útočištěm. Koneckonců, Juliin balkon ve Veroně je z nějakého důvodu hlavní turistickou atrakcí.

Prostor našeho balkonu se také může stát místem mnoha kreativních aktivit. Můžete tam psát milostné dopisy, psát si deník, kreslit nebo malovat, inspirovat se okolní přírodou a atmosférou plnou kouzel. Balkon Romea a Julie je místem, kde se každý bez rozdílu věku může cítit jako hrdina romantického příběhu.

Díky takovému uspořádání balkonu dostává každodenní život nový, poetičtější rozměr. Každé ráno na takovém balkóně, každý okamžik na něm strávený se stává malou oslavou, okamžikem, kdy se zastavil čas, plným krásy a klidu. Romantický balkon není jen poctou literární legendě, ale především prostorem, který do našich životů vnáší více harmonie, lásky a krásy.

Zpět