Vertikální nebo horizontální radiátor? Jaká řešení dominují pro zimu 2024/2025?

12.10.2024

Topení je důležitou součástí domu, protože ačkoliv ho nevyužíváme celoročně, v zimě by to bez vhodného topidla bylo opravdu těžké. Odpovídající tepelné pohody dosáhneme použitím různých řešení, od kamen a krbů, přes radiátory a podlahové vytápění. V tomto článku bychom se rádi blíže podívali především na radiátory – a konkrétněji na to, zda lze jejich funkčnost skloubit s estetikou. Pro mnoho lidí jsou moderní vertikální radiátory lepší než horizontální radiátory, ale je to tak? Bude moderní vertikální radiátor stejně funkční jako horizontální radiátor klasického tvaru? To stojí za zvážení, než udeří mrazy.

V topné sezóně 2024/2025 klademe důraz na modernost a funkčnost a také estetiku. Pojďme se podívat, jaké řešení najdeme na trhu!

Vertikální nebo horizontální radiátor? Jaká řešení dominují pro zimu 2024/2025?


V tomto článku:

1. Moderní vertikální radiátory – pro koho je to ideální radiátor?

2. Horizontální radiátory – proč se vyplatí zvolit pro topnou sezónu klasický model v moderní verzi?

3. Jaký typ radiátoru bude dominovat v zimě 2024/2025?

4. Moderní technologie a úspory energií – jak vypadá optimalizace spotřeby energie na vytápění?



Moderní vertikální radiátory – pro koho je to ideální radiátor?

Vertikální radiátor si získal obrovskou popularitu zejména v posledních letech. Tento model radiátoru je ideální pro moderní, módní aranžmá. Proč si ceníme takového modelu? Především pro funkčnost a originální, moderní design.

Jaká je nejdůležitější výhoda moderního vertikálního radiátoru? Vertikální radiátor je ideální volbou, pokud máte malý interiér. V malých místnostech se totiž počítá každý centimetr plochy a štíhlý tvar vertikálního radiátoru zabírá o něco méně místa a umožňuje jeho instalaci na úzké stěny. Tyto designové radiátory se prodávají v různých tvarech a barvách, někdy opravdu fantazijních, takže se nejedná pouze o krásné dekorativní prvky, ale také vysoce funkční radiátory.

Horizontální designový radiátor je ideální variantou do minimalistických interiérů, ale takové modely budou dobře fungovat i v jiných aranžmá. Tento designový radiátor může být vyroben také z různých materiálů: oblíbené jsou ocelové radiátory, hliníkové radiátory a dokonce i litinové radiátory.

Moderní vertikální radiátory – pro koho je to ideální radiátor?

Horizontální radiátory – proč se vyplatí zvolit pro topnou sezónu klasický model v moderní verzi?

Designový horizontální radiátor je klasickou volbou, mnozí z nás, když přemýšlí o radiátorech, si vybavuji horizontální radiátory. Jedná se o radiátory, které se nejčastěji instalují podél stěny, většinou také pod parapet. Delší tvar poskytuje velkou topnou plochu, ale zároveň zabírá více místa, a proto takové radiátory fungují a vypadají nejlépe ve větších místnostech.

Topná sezóna 2024/2025 je vhodná pro moderní designové radiátory včetně horizontálních modelů. Počítá se jak funkčnost, tak styl. Horizontální designové radiátory jsou osvědčenou, klasickou variantou, proto si takový model pravděpodobně vybere mnoho z nás.

Horizontální radiátory – proč se vyplatí zvolit pro topnou sezónu klasický model v moderní verzi?

Jaký typ radiátoru bude dominovat v zimě 2024/2025?

Co tedy vybrat v sezóně 2024/2025? Bude lepší vertikální nebo horizontální designový radiátor? Ve skutečnosti neexistuje jednoznačný vítěz, protože obě řešení mají své výhody i nevýhody a vyplatí se je použít podle typu a velikosti místnosti a našich potřeb. Designové vertikální radiátory a koupelnové radiátory jsou ideální do malých místností a koupelen, ale do velkých interiérů je lepší zvolit horizontální designové radiátory.

Očekává se však, že horizontální radiátory budou stále dominovat ve větších prostorech a v tradičně řešených interiérech, kde je efektivní vytápění velkých ploch zásadní. Jejich jednoduchost, snadná instalace, dostupnost příslušenství k radiátorům a osvědčený provoz z nich stále činí jedno z nejčastěji volených řešení.

Jaký typ radiátoru bude dominovat v zimě 2024/2025?

Moderní technologie a úspory energií – jak vypadá optimalizace spotřeby energie na vytápění?

Ať už si vybereme jakýkoli radiátor, obě řešení nabízejí poměrně širokou škálu moderních designových modelů, takže budou nejen efektní ale i funkční. Zkusme vybírat modely, které nabízejí moderní technologie pomáhající šetřit energii – tím v topné sezóně 2024/2025 budeme mít nejen příjemné teplo v našich domovech, ale i náklady na topení budou nižší.

Zpět