Zelená a černá v industrial koupelně

11.08.2024

Industriální styl je jedinečný styl, který odkazuje na surový, městský charakter. Vyznačuje se použitím materialů jako je kov, beton nebo cihla, které interiéru dodávají surový charakter. To však neznamená, že v industriální koupelně se nesmí používat barvy. Naopak, barvy jsou klíčovým prvkem tohoto stylu a kombinace zelené a černé může vytvořit mimořádně působivý efekt.

V industriální koupelně aranžmá s použitím zelené barvy oživí interiér a udělají ho ještě efektivnějším. Loftová koupelna v industriálním stylu je hitem posledních sezón a přidáním zelené barvy ještě umocníte jedinečný dojem z místnosti. Jak vnest zeleou do koupelny v industrialním stylu? Jak vypadá uspořádání loftové koupelny v zelené barvě? Na co si při takovém uspořádání a plánování dát pozor? Na tyto otázky odpovíme v článku níže.

Zelená a černá v industrial koupelně


V tomto článku:

1. Zelená v koupelně v industriálním stylu

2. Černá v koupelně v industriálním stylu

3. Kombinace černé a zelené barvy v loftové koupelně v industriálním stylu

4. Malá, elegantní koupelna s černými doplňky a zelenými akcenty

5. Loftová koupelna v industriálním stylu



Zelená v koupelně v industriálním stylu

Zelená je barva přírody, která do interiéru vnáší jemnost a svěžest. Zelenou barvu lze v industriální koupelně využít různými způsoby. Za prvé, rostliny v květináčích jsou skvělým způsobem, jak vnést do prostoru zeleň. Koupelně dodají nejen charakteristickou atmosféru, ale také zlepší kvalitu vzduchu. Rostliny jako fíkusy, orchideje a sansevierie dokonale ladí k materialům povrchové úpravy používané v loftové industriální koupelně.

Kromě rostlin můžete vnést zelenou barvu v podobě barvy na stěnách nebo jako dekorativní prvky. Vymalovat jednu ze stěn na zeleno nebo použít zelené dlaždice je nápad, jak vytvořit zajímavý barevný akcent. Pokud se rozhodnete pro barvyu na stěnu, určitě volte barvy do interiéru odolné proti vlhkosti a snadné na údržbu. Můžete použít lahvově zelené nebo o něco světlejší odstíny, ale do industriálního aranžmá se nejlépe hodí tmavší odstíny zelené. Industriální styl koupelny dokonale podtrhnou doplňky v lahvově zelené a černé barvě.

Zelené obklady do koupelny jsou také dobrý nápad. Skvěle zde poslouží obklady v odstínu lahvově zelené. Pokud se chcete rozhodnout pro méně obvyklé řešení, určitě se podívejte na nástěnné obklady, zejména na voděodolné obkladové nástěnné panely SPC. Takové panely seženete ve výraznějších nebo v tlumenějších barvách.

K aranžmá zelené koupelny v industriálním stylu s černými akcenty patří i vhodné doplňky. Industriální styl se vyznačuje strohostí a jednoduchostí, takže doplňky by měly vypadat podobně. Zelené ručníky, koberečky a koše na prádlo jsou doplňkovými prvky, které mohou do koupelny vnést barvu a zároveň budou dobře ladit do industriální koupelny.

Zelená v koupelně v industriálním stylu

Černá v koupelně v industriálním stylu

Černá je barva, která dokonale ladí s materiály povrchové úpravy používanými v industrální koupelně, jako je kov nebo beton. Tato barva dodává koupelně výjimečnou eleganci a moderní vzhled. Měla by se však používat opatrně, abyste se vyhnuli pocitu stísnění prostoru – zvláště v malých koupelnách.

Jedním z nejčastějších míst, kde se černá v industriální koupelně používá, jsou doplňky a příslušenství, jako jsou vodovodní baterie, držáky ručníků, háčky a police. Černé prvky vnášejí do interiéru kontrast a zdůrazňují strohost stylizace. Černá navíc dokonale ladí s ostatními barvami, což vám umožňuje vytvářet zajímavé kompozice. Černá v kombinaci se zelenou vytvoří industriální styl koupelny a zároveň potěší elegancí a zajímavým dekorem.

V industriální koupelně využijete i černé obklady nebo prvky vybavení, jako jsou umyvadla či vany. Černá v kombinaci s betonem nebo dřevem dokáže vytvořit mimořádně působivý efekt. Musíte však pamatovat na to, abyste to s množstvím černé nepřeháněli, aby nedominovala v prostoru. Prostorná černá loftová koupelna vynikne zajímavým uspořádáním, ale v menších koupelnách důrazně doporučujeme vyhnout se přebytku černé barvy.

Černá v koupelně v industriálním stylu

Kombinace černé a zelené barvy v loftové koupelně v industriálním stylu

Kombinace zelené a černé v industriální koupelně dokáže vytvořit mimořádně působivý efekt. Zelené rostliny v černých květináčích nebo rostliny umístěné oproti černé stěně vytvářejí kontrast, který upoutá pozornost. Zeleň navíc dodává prostoru svěžest a příjemnou atmosféru, která zjemňuje strohost industriálního stylu.

Černé doplňky, jako jsou vodovodní baterie a úchytky, nejen zdůrazňují strohost aranžmá, ale zároveň dodávají koupelně eleganci. Kombinace zelené a poutavé černé může být také odrazem přírody v městském prostředí, což dodává industriální koupelně osobitý charakter.

Odstín lahvově zelené na stěnách a černých doplňků je jedinečná kombinace, která se bude dobře prezentovat ve velkých nebo středně velkých koupelnách. Tmavé barvy však mohou příliš přitlačit menší prostory.

Kombinace černé a zelené barvy v loftové koupelně v industriálním stylu

Malá, elegantní koupelna s černými doplňky a zelenými akcenty

Malé místnosti nevypadají dobře uspořádané v tmavých barvách – tmavé barvy místnost opticky zmenšují a malou loftovou koupelnu mohou dodatečně optický zmenšit. Loftový styl je minimalistický a funkční, a zaměřuje se více na prostorné interiéry, takže v menších místnostech je lepší použít světlou povrchovou úpravu na stěnách a podlahách, a doplnit ji jen příslušnými akcenty a doplňky v černé a zelené barvě.

V menších prostorech je lepší použít živé květiny do koupelny v černých květináčích nebo doplňky v těchto barvách. Skvěle budou vypadat i černé koupelny s povrchovou úpravou v podobě světlého mramoru.

Jaká povrchová úprava stěn a podlahy bude nejlepší? Vyplatí se vybrat bílé dlaždice. Dobře budou vypadat i obklady s mramorovým vzorem. Vybrat si můžete i špinavou bílou a velmi světle šedé barvy.

Malá, elegantní koupelna s černými doplňky a zelenými akcenty

Loftová koupelna v industriálním stylu

Zelená a černá jsou perfektní barvy pro použití v industriální koupelně. Zelené rostliny, stěny natřené zeleně a dekorativní prvky v této barvě dodávají prostoru svěžest a charakteristickou atmosféru. Černá zase dodává eleganci a kontrast a zdůrazňuje strohost industriálního stylu.

Kombinací těchto dvou barev lze vytvořit zajímavý efekt, který upoutá pozornost a dodá koupelně jedinečný charakter. Klíčem je umírněnost a rovnováha, abyste se vyhnuli pocitu zahlcení prostoru. Loftová koupelna se tak může stát nejen funkčním interiérem, ale také místem plným charakteru a stylu.

Zpět